Моника Добринова ипотекира бизнеса на Брендо

Гласувайте за статията

Съпругата на Брендо – Моника Добиринова, ипотекира бизнеса му

Фамилният моден бизнес на Евелин Банев – Брендо се сдоби с ипотека. Това показа проверка, извършена от репортерите на „България Днес”.

Всички активи на фирмата „Монай Криейшънс” са заложени в известна финансова къща. В замяна на това половинката на кокаиновия крал се е сдобила с кредит в размер на 149 500 евро, сочат документи в Търговския регистър. Пред банката тя е посочила, че ще използва парите за разширяване дейността на модния бранд, пише Хот арена, позовавайки се на изданието.

Ипотекираното дружество е създадено през 2015 година от съпругата на Брендо – Моника Добринова. Компанията се занимава с производство на спортна елегантни дамски облекла. Дизайнерката Яна Хадам е пръв помощник на Добринова. Двете дами участват и в рекламна кампания на колекциите есен-зима 2015-2016 г. Фотосесиите за водещите световни списания се правят в елитното лондонско студио „Хокстън”, което е наето от половинката на Брендо.

Заради проблемите на мафиота пострада процъфтяващият бизнес на Добринова. След проверка на КНОПИ и наложения запор на фирми и семейни имоти на стойност 22 милиона лева и на 6 милиона лева в банкови сметки, Моника е прехвърлила акциите си на дизайнерката Яна. Но дори и след това компанията продължава да работи на пълно обороти, като единствен проблем остава липсата на свеж капитал. Това е причината фирмата да бъде заложена срещу кредит от почти 300 000 лв.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар