Доналд Тръмп: Америка трябва да се възстанови до 15 дни!

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп готов да отвори вратите на САЩ след 15 дни

На Доналд Тръмп много му се иска да каже на коронавируса „Ти си уволнен!“. И не само на него. Президентът на САЩ обаче даде 15 дни на страната, за да се възстанови от заболяването. И да отмени карантината, която е наложил.

Изявлението дойде само ден след като Ню Йорк се оказа под пълна карантина. В речта си Тръмп заяви, че „лекарството не трябва да е по-лошо от проблема“.

Всички несъществени предприятия бяха затворени, а отворени останаха само банките, аптеките и други основни обекти.

Обявяването на извънредно положение автоматично позволи на правителството да предприеме защитни мерки, както за спешна помощ, така и за финансиране на националната гвардия.

Тръмп обяви, че правителството на САЩ ще вземе решение, за да възстанови икономиката на страната и да отвори всички обществени заведения и публични обекти веднага след карантината от 15 дни.

„В края на 15-дневната карантина ще преразгледаме решението си“, обеща още Тръмп.

Надеждите му за 15-дневно възстановяване на страната обаче изглеждат малко невероятни. Последните данни сочат, че САЩ се превърне във второто най-голямо огнище на коронавирус на планетата. Заразените там вече са 42 000, а над 8000 са новите случаи само за един ден. За сметка на това оздравелите са твърде малко – едва 295 души.

Именно, за да спре разпространението на заразата Тръмп разпореди забрана за полети от почти цяла Европа, Азия и Близкия изток. Президентът дори затвори границата с Канада, в опит да спре разпространението на заразата. Наложи се обаче чак армията да се намеси, за да се приберат хората по домовете си и да останат в социална изолация.

Доналд Тръмп отваря Америка до 15 дни сн. Twitter

Доналд Тръмп отваря Америка до 15 дни сн. Twitter

Сенатът гласува огромна помощ за бизнеса в размер на няколко стотици трилиона долара, за да подкрепи икономиката след кризата. За съжаление тези извънредни мерки може и да не успеят да спасят Америка от кризата, която се задава.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар