В Германия с най-ниска смъртност заради коронавируса (Как се справят с кризата?)

Гласувайте за статията

Германия бележи най-нисък ръст на смъртност заради коронавируса

Германия бележи най-нисък ръст на смъртност заради коронавируса. Страната отчита смъртност от 0,4 %, което е в пъти по-малко от Франция, Италия, Испания, Америка, Британия и дори Китай. Но как успяват?

Според властите в страната, успехът се дължи на самоизолацията на самите германци, още преди влизането в сила на националната карантина. Освен това страната е подготвена за подобна ситуация — населението застарява и по тази причина реанимационните центрове има почти в цялата страна, а болниците предлагащи интензивни грижи са в пъти повече, отколкото на други места. Това дава възможност и повече пациенти да бъдат спасени. Освен това Германия все още е в началото на кризата и не усеща толкова силно удара. Поне засега.

Страната бе една от последните, които въведоха задължителна карантина. Но след като и Ангела Меркел бе поставена под изолация заради общуване със заразен лекар, в страната бе наложена карантина, пише „Дейли мейл“.

Британия претърпя пълен обрат за по-малко от час. След като Франция обяви, че затваря границата си с Англия, а здравни експерти представиха доклад на Борис Джонсън за предполагаемия брой заразени, той спешно наложи драконовски мерки, пише „Гардиън“. От събота насам Лондон е под карантина, както и цялата страна. Резултатът беше покъртителен — опашки пред супермаркетите, тълпи в метрото и в градските автобуси и масови събирания навън.

Джонсън само призоваваше от трибуната за социална самоизолация, но след доклада и заплахите от бунт в правителството, затегна мерките. А прогнозата, че Британия ще се превърне в най-голямото огнище на заразата, доведе до сериозни сблъсъци в правителството. Още повече, че и самият премиер заболя.

Германия с най-ниска смъртност от коронавирус, изследват как оцеляват. сн. worldometers.info

Германия с най-ниска смъртност от коронавирус, изследват как оцеляват. сн. worldometers.info

Иран също успява да се задържи над водата, с крайно рестриктивни мерки. В страната е наложена забрана за движение, много сериозна хигиена и задължително носене на предпазни средства. Всичко това явно помага, тъй като правителството успява да поддържа сравнително нисък ръст на активно болните, спрямо другите крайно засегнати страни.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар