Ген. Венцислав Мутафчийски син на начална учителка от Дупница

Гласувайте за статията
Бащата на Мутафчийски работил в местно транспортно предприятие

Ген. д-р Венцислав Мутафчийски, който тези дни покрай заплахата от коронавируса, стана едно от най-разпознаваемите лица и развълнува цяла България с прочувствените си думи за грижата към възрастните родители, е син на начална учителка от Дупница – пише в. „Уикенд“. Майка му Галина Мутафчийска е вече пенсионерка. Преди това дълги години учи децата от началните класове в местното училище „Кирил и Методий“ – отбелязва изданието.

Бащата на Венцислав Мутафчийски – Методи, преди да се пенсионира, е работил в местно транспортно предприятие, а сега помага в бизнеса на другия си син Иво. Братът на генерала е с 5 години по-малък от батко си. Завършил е учителски институт, но се занимава с търговия, има склад за храни, цигари и алкохол. Семейството е управлявало и заведение в парк „Рила“.

Преди години близките на генерал Мутафчийски инвестират спечеленото от търговията в къща в центъра на Дупница. След като я ремонтират, я отдават под наем на магазин. Клиенти описват брат му Иво Мутафчийски като много точен търговец, приятел и човек.

Съучениците на брат му от гимназията в Дупница си припомнят, че Венцислав бил отличен ученик, амбициозен и дружелюбен, но много притеснителен.
„Залягаше над уроците, но и випускът, който завърши, беше много силен. Имаше голяма конкуренция и повечето от съучениците му завършиха медицина и станаха много добри лекари. От същия випуск е и д-р Стойчо Казаров, който беше зам.-министър на здравеопазването“ – припомнят си източници на изданието.

Венцислав Мутафчийски бил отличник в училище

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар