Лили Иванова търпи големи финансови загуби!

Естрадната легенда Лили Иванова ще загуби солидна сума заради извънредното положение у нас. 80-годишната звезда изобщо не изпадна в паника заради пандемията от коронавирус. И бе под пара заради предстоящото й турне. Лили очакваше да заработи около 1 млн. от 17 свои концерта. [caption id="attachment_622855" align="aligncenter" width="200"]Лили Иванова Лили Иванова ще изгуби милион заради пандемията[/caption]

Турнето й стартираше от спортната зала „Фестивална” във Видин на 8 април, а последните два концерта бяха планирани да бъдат в зала 1 на НДК на 27 и 28 номеври. В края на миналата година изпълнителката на „Камино” удари всички от музикалната гилдия в земята, заработвайки около милион само от двата си концерта в НДК.

Билетите за трите й изяви на 8, 9 и 10 декември свършиха още през лятото. Цените от 50-180 лв, които трябваше да платят желаещите да я чуят, изобщо не стреснаха феновете й. Общо за двете дати бяха пуснати 9000 билета, а приходите й надхвърлили 1 млн. лв. Вечната Амбър очаквала да повтори и задмине успеха си. Тя доволно потривала ръце как и тази година банковите й сметки ще набъбнат поне с още един милион. Докато останалите й колеги паникьосани от пандемията отменяха участията си, Лили бе готова въпреки рисковата си възраст, да направи гастрола си из страната. Напук на очакванията, че естрадният динозавър ще се барикарира в мансардата си на „Оборищие” 33, Иванова усилено репетираше за мегатурнето. Няколко месеца тя бе под пара заради предстоящите си изяви из цялата страна. Лили обяви, че е в готовност да отложи турнето си, ако се окаже, че то ще е заплаха за здравето на почитателите й. Както е известно, те не са в първа младост. Eдинствено извънредните мерки и ограниченията за събиране на големи групи от хора на едно място, принудили Лили да замрази турнето си из страната. На 16 март тя публикува в социалните мрежи изявление, че отменя всички концерти за по-късни дати. Певицата уточни, че билетите важат без презаверка. Първоначалните дати за концертите в „Лебед” в Панчарево на 15 юли и следващите в Пловдив, Варна, Плевен, Велико Търново, Добрич, Шумен, Русе, Благоевград, както и двата концерта в НДК оставали непроменени. Лили, която е дипломирана медицинска сестра, била убедена, че до юни пандемията ще утихне и ще може да направи поне част от плануваните си концерти, пише "Уикенд" . „Желая ви много здраве и много сили в това тежко за всички изпитание! Бъдете отговорни и спазвайте ограниченията и препоръките на властите!”, призова естрадната легенда.