Д-р Венцислав Мутафчийски не говори, когато оперира

Д-р Венцислав Мутафчийски не говори, когато оперира
1 (20%) 2 votes
Харизматичният генерал Мутафчийски е професионалист с хирургическия скалпел

Повечето хирурзи имат един основен проблем – лишени са от всякаква чувствителност и това ги прави цинични – пише в. „Уикенд“. Или поне така твърдят любителите на холивудските продукции, в които вещ лекар хладнокръвно „изкормва“ нечии вътрешности. Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски обаче е далеч от клишетата. За него пациентите не са „консердни кутии“, а хора с неповторими емоции и лични проблеми. Ето защо, когато не е в операционната, той води дълги разговори с болните и с техните близки – отбелязва изданието.

Проф. Венцислав Мутафчийски споделя, че принципно всеки хирург си има собствен стил на работа. Той например не обича да разговаря по време на някои сложна оперативна интервенция. На това го е научил първият му учител – доц. Кръстанов, според когото било недопустимо лекарите да си разказват вицове или да споделят личните си проблеми по време на операция – така както ги показват в сериалите от типа „Откраднат живот“.

„В нито една от западните болници няма да чуете разговори на висок тон или бурен смях, докато това е нещо характерно за повечето операционни зали в родните лечебни заведения. Мисля, че подобно отношение е несериозно и аз лично предпочитам да си мълча по време на операция. Естествено, нарушавам тишината само тогава, когато обяснявам нещо на младите хирурзи или им задавам въпроси в хода на операцията“ – казва със строг тон и пронизващ поглед проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Генерал Мутафчийски стана любимец на дамите

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар