Как един китаец докара коронавируса в Банско още преди месец?

Гласувайте за статията
На 22 февруари китаецът Зен Занг почина в гърчове и с пяна на уста в 4-звезден хотел в Банско

В средата на февруари, когато новините, идващи от китайския 11-милионен град Ухан, поставен под карантина заради коронавируса, все още звучаха като екзотика за повечето българи, група от над 100 азиатски туристи е посрещната тържествено и с охота от управата на 4-зведния хотел „Банско спа енд Холидейс“ – пише в. „Уикенд“.

Китайците, мечтани клиенти за всички световни туроператори заради дисциплинираното си поведение, липсата на претенции и дебелите портфейли, не се славят като добри скиори, нито като строги блюстители на хигиената. Опасенията, че пренасят коронавирус са игнорирани с лека ръка от собственика на хотела. Все пак преди това китайците са обиколили София, Пловдив и Велико Търново – все щеше да се чуе за нещо гнило…

На 22 февруари около 20 ч. вечерта 55-годишният китаец Зен Занг става първият издъхнал в България от коронавирус. Докато вечеря в ресторанта на хотела, на туриста внезапно му прилошало.
„Секунди след като се хвана за сърцето, китаецът припадна с гърчове, а по устата му имаше пяна“ – свидетелства една от сервитьорките на заведението. Лекарите от Бърза помощ на място само констатират смъртта на 55-годишният китаец. Медиците са единодушни, че е починал от инфаркт.
Дали обаче е направена проба на починалия китаец и доколко тя е била разчетена правилно – са други въпроси, които си задаваме сега след пълната карантина на Банско заради пламналия там коронавирус.

Blood sample with respiratory coronavirus positive

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар