СЗО към тийнейджърите: Не сте безсмъртни, Covid-19 може да засегне и вас!

Гласувайте за статията

СЗО отправи апел към тийнейджърите да спазват карантината

СЗО отправи апел към тийнейджърите да спазват карантината. След като заболелите от Covid-19 достигнаха епичните 300 000 души, а жертвите станаха повече от 12 000, Световната здравна организация отправи апел към младежите.

Тедрос Аданом Гебрейесус, генерален директор на СЗО предупреди младите, че последиците от коронавируса могат да бъдат фатални и за тях. И ги призова да се отнасят отговорно и да спазват мерките срещу „разпространение на пандемията.

„Днес имам едно послание към младите. Вие също не сте непобедими. Този вирус може да ви задържи в болница със седмици, или дори да ви убие“, каза директорът на СЗО.

Той призова младите хора да останат по домовете си и да избягват да излизат, за да не предадат вируса на възрастните хора, които са по-уязвими от коронавирус.

„Дори и да не се разболеете, изборът ви да излезете или не навън, може да означава живот или смърт за някой друг“, подчерта той.

Директорът от СЗО отправи апел към младите хора в цял свят. И особено за представителите на младежката клика от Британия и САЩ. В Америка много млади американци решиха, че мерките препоръчани от правителството няма да провалят пролетната им ваканция. И излязоха по плажовете, особено в Калифорния. Ден по-късно щатът бе поставен под карантина, границата с Мексико затворена, а армията изпратена в Ню Йорк. Който също се очертава като огнище на заразата като Лос Анджелис.

Британските острови се превръщат в другото огнище на пандемията, заради хаоса, който цари в страната. Младежите бяха заснети да празнуват пияни по улиците на Лондон, след като заведенията затвориха врати. А на сутринта тълпи от купувачи щурмуваха магазините с колички, въпреки призивите на властите да няма струпвания на едно място.

СЗО препоръча 4 седмици карантина, за да се спре заразата сн. Уикипедия

Директорът на СЗО с апел към младите хора по света сн. Уикипедия

Поне от Китай новините са добри. Вече втори ден няма нови заразени в Ухан. В Италия вече има 5000 излекувани, а в Иран — 7000. Общият брой на излекуваните до момента е 93 618, трима от които са от България.  Благодарим ви, че си оставате у дома и пазите живота на останалите хора.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар