Война по време на пандемия: САЩ, Северна Корея и Русия

Гласувайте за статията

Да водиш война по време на пандемия не е само нехуманно, но и опасно

Война по време на пандемия? В дните, когато светът трябва да се обединява и да се бори срещу заразата, три страни продължават да водят надпревара в ядреното си въоръжаване. Докато Доналд Тръмп изпраща армия, за да държи под карантина Ню Йорк и обижда Китай, че нарочно са пуснали вируса, за да унищожат американската икономика, никой не обръща внимание какво се случва във военните бази на Пентагона, Кремъл и Пхенян. Това, което остава скрито от погледите на хората, са военните действия на три световни сили, чиято мощ не бива да бъде подценявана.

Първи крак повлякоха в Северна Корея. Само преди дни Ким Чен Ун загрижен обяви, че страната му е в доста лошо положение. Той спешно строеше болници, за да помогне на нуждаещите си. Два дни след като бе открито лечение срещу коронавирус пандемията, Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обхват. Действията бяха тестови, но цяла Азия се възмути от този акт. И с основание — светът се бори с ужасна зараза и не е време за война, пише южнокорейската агенция Йоханп, предава Ройтерс.

И докато част от армията пази улиците на Ню Йорк и блокира щатите в САЩ, то във Вашингтон не спят. В Пентагона се похвалиха, че са тествали свръхзвукови ракети, които се надяват да започнат да произвеждат в продължение на пет години. И така да са конкурентни на Русия или Китай.

„Министерството на отбраната тества успешно свръхзвукова ракета по време на изпитателния полет в центъра ни на Кауаи, на Хаваите“, обявиха от Пентагона. Доста неуместно, предвид факта, че светът се бори за обединение в борба с невидим враг. А в САЩ тестват военната си мощ срещу Китай, които в момента единствени могат да осигурят помощ и суровини за лечение на всички.

Русия също не остава по-назад. Президентът Владимир Путин поиска промени в конституцията, които да му позволят да управлява Русия без избори до 2036 година. И е много вероятно да успее.

Междуременно, военните в Кремъл проведоха мащабна военна балистична програма, която може да превърне страната в глобална военна сила номер едно. Става въпрос за тестове на свръхзвуковата планета „Циркон“, която е смятана за бижу сред военноморските сили.

Тя е с размерите на подводница, а освен това е с диапазон между 500 и 1000 километра. Русия планира да разшири възможностите й за употреба и в сухопътните си войски, предаде „Русия 24“.

Война по време на пандемия: Русия, САЩ и Северна Корея не спират сн. Уикипедия

Война по време на пандемия: Русия, САЩ и Северна Корея не спират сн. Уикипедия

В ситуацията на глобална криза, предвид последните военни експерименти на трите световни сили, думите на Алберт Айнщайн започват да звучат все по-реално „Не знам какви оръжия ще се използват в Третата световна война, но Четвъртата ще се води с тояги и камъни.“. Ако светът оцелее до нея.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар