Китайски лекар потресен от италианците и карантината в Милано

Китайски лекар остана потресен от карантината в Милано. Младият специалист е пристигнал на Ботуша, за да окаже помощ на бедстващите специалисти там, но се втрещил от видяното. "Не знам какво си мислите? Как може така да се държите?", заяви той на пресконференция в Ломбария. Д-р Сун Шоупенг е вторият човек, който оглавява Червения кръст в Китай. Той лично дойде в страната, за да помогне на бедстващите в Италия. Но видяното го е потресло. "Ситуацията в Ломбардия, в момента е същата, както в Ухан преди два месеца", каза той. "Един месец след въвеждането на карантината в Ухан видяхме тенденция на намаляване броя на заразените лица", добави още д-р Сун, пише списание Time. И публикува видео от срещата.

Младият лекар обаче е възмутен от случващото се на Ботуша.

"Тук, в Милано няма строга карантина. На мястото, което е най-тежко засегнато от епидемията работи обществения транспорт, хората се разхождат, излизат вечер да се забавляват. Ходят по партита, в хотели. Не се носят маски...", сподели докторът. "Всички ние трябва да бъдем по-отговорни", предупреди китайският лекар. Италия е страната, която засега е най-тежко пострадала от кризата. В подобна критична ситуация обаче се намира и Германия. Франция взе изключително строги мерки, които явно имаха резултат. Междувременно в САЩ мерките стават все по-строги. И докато вътре в страната карантината не изглежда особено затегната, то извън страната ситуацията е по-различна. Властите заявиха, че по препоръка на президента, правителството няма да изпраща самолети или да съдейства на гражданите си в чужбина за тяхното завръщане. Беше им поставен срок от няколко дни, по време на които да се върнат у дома.

Българското правителство продължава да подкрепя своите граждани и да ги прибира от всички страни по света, където се намират в момента. Властите заявиха, че срещат огромни трудности за справяне със ситуацията, но се стараят да осигурят превоз на всички закъсали в чужбина. [caption id="attachment_622655" align="aligncenter" width="300"]Китайски лекар потресен от карантината в Милано сн Twitter Китайски лекар потресен от карантината в Милано сн Twitter[/caption]