Китай показа как оцелява след пандемията (Видео на мерките, които взеха)

Гласувайте за статията

Китай показа как оцеля след пандемията

Маски в обществения и градски транспорт, постоянно мерене на температурата, плащане на сметките чрез електронни приложения — така Китай оцелява след пандемията. Един японски журналист, който от години живее в провинция Дзянсу, град Нанкин, показа как ще се справя с кризата страната.

Град с почти 7 милиона души население е трудно да бъде управляван. Но в Китай са намерили начин да се справят с проблема. Всички граждани там носят маски. Движението в градския транспорт е разрешено, но задължително на всеки пътник се мери температурата — по няколко пъти. Искате да се движите с метрото? Няма проблем. Но задължително се подгответе да платите през телефона си, да ви премерят температурата и да бъдете поставени на скенер. Във влаковете нищо не се докосва — нито врати, нито прозорци, показва видео в You Tube.

За да отиде на работа даден човек, необходимо е да съблюдава всички мерки. Ако се вози с такси — той и водачът се подлагат на тест за температура. Специални найлонови прегради пазят пътниците от водача. След всеки клиент се прави дезинфекция.

Ако хората искат да отидат до храм или на някоя туристическа атракция, има строг контрол. Сканирането отново става чрез телефон и с мерене на температурата. Лицата под карантина, които не са болни, но са били в заразени и рискови области, биват настанени в специални хотели. Храната се доставя отпред пред хотелите. След това полицията с ръкавици я поставя в специален асансьор. Отговорници по етажите разпределят торбите пред вратите на стаите. Обитателите им имат право само да вземат храната, а след това да изнесат подаръците.

Могат да излизат на прозорците, но като цяло обстановката е комфортна, но в изолация. Имат интернет, телевизия, игри, легла и удобни кресла, но нямат право да излизат.

Китай след пандемията - как се оцелява при криза сн. You Tube

Китай след пандемията – как се оцелява при криза сн. You Tube

На работа бутоните се натискат с кърпичка, която след това се изхвърля. Обществените заведения са отворени — но се допускат само по двама, на метър и половина разстояние помежду им. Плащането също става с телефон, а служителите са в специални защитни екипи. Още интересни подробности от това, как в Китай се справят със ситуацията след пандемията, вижте във видеото по-долу.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар