Главен прокурор Гешев: Времето ни изтича!

Гласувайте за статията

Иван Гешев иска по-строги мерки срещу върлуващия в момента коронавирус. Главният прокурор призова политиците към действие в тази насока!

„За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова, вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант“. Тези опасения изрази главният прокурор Иван Гешев пред БНР. Така той подкрепи искането на медиците за радикални мерки срещу коронавируса.

Иван Гешев

Иван Гешев иска по-строги мерки срещу коронавируса

Изказването на Гешев е в подкрепа на предложението на Столичната колегия на Българския лекарски съюз за засилване на ограничителните мерки срещу COVID-19. Настояването на медиците е за ограничаването на влизането в София, както и за забрана за напускане на домовете.

„Запознат съм с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепям. Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС. Призовавам политиците да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако се развият негативно нещата. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик“, каза още главният прокурор.

Иван Гешев призова политиците да покажат отговорност и да защитят българските граждани, българската държава и собствените си семейства.

По-късно и от БЛС предложиха да се наложи пълна карантина на възрастните хора и да се въведе задължителен вечерен час на територията на цялата страна. Според тях, за да се ограничи разпространението на вируса, е необходимо и да се ограничи движението между градовете без основателна причина.

Източник: Dnes.dir.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар