Силвена Роу се самоизолира в дома си в Дубай

Шеф Силвена Роу сподели видео с трогателно послание към всички в България в тази сложна ситуация. Тя доброволно се е самоизлирала в дома си в Дубай. Думите й ни дават кураж и ни карат да се замислим. "Здравейте от Дубай! Ден пети от моята домашна самоизолация. Върви добре. Най-важното нещо в моменти, които са толкова странни, необичайни и доста стресиращи за някои хора, е да превърнем нещо, което е толкова негативно, в нещо страхотно позитивно. Трябва да ядем храна, която засилва нашата имунна система. Специалистите казват, че повечето от нас ще хванат този вирус. Добрата новина е, че голям процент го прекарват в лека форма и са се подобрили изцяло. Важно е да помним, че най-уязвимото съсловие на нашето общество са възрастните хора. Те са страхотно важни за нас. Иначе откъде ще я черпим тази мъдрост, тези познания, които възрастните ни дават?

Милосърдие

В България имаме нещо, което по света изчезва - милосърдие! Забелязах това, защото аз си дойдох в България след години отсъствие. Сега се чувствам част от текстурата на България. След повече от 30 години отсъствие ми беше много странно да се върна към начина на мислене на българите. Забелязах едно нещо - че в България има милосърдие. Да, има и груби хора, но тях къде ли ги няма! Най-важното нещо в тази криза е да бъдем любвеобилни, обичащи се един друг, но без физически контакт. Нека следваме съветите на специалистите, нека се самоизолираме. Да се грижим за себе си, да се пазим и да пазим другите по този начин. Нека показваме любов към себе си, но и любов към другите.

Помощ

В Пловдив младите, даже по-млади от мене, естествено има и такива (смее се) са се събрали, за да помагат на възрастните. Обаждат им се, купуват им храна. Нещо невероятно става. Това е милосърдие. В моменти на криза най-хубавото от нас блести. Нека да покажем наистина, че искаме нашите възрастни да оцелеят, защото те са най-уязвими. Аз не съм лекар, но ако имате леки симптоми - лека кашлица, леко дразнене на гърлото, лека температура - под 38 градуса, не ходете по болници, поликлиники и аптеки. Останете си вкъщи и се самоизолирайте. Така предпазвате не само себе си, но и другите. Другото съсловие, което имаме нужда да предпазим, обичаме и ценим, са нашите доктори и медицински сестри. Нека разберем, че техните усилия, чувства и труд трябва да се ценят сега най-много от всякога. Защото тези хора са там, за да спасяват животи. В болницата трябва да са само хора, които са на смърт. Ако някой има някакви симптоми, обадете се по телефона и следвайте съвета на лекарите. Аз само ви припомням, че в България човещината не е забравена. Подайте ръка - не физически (!) на възрастните хора - помагайте, поддържайте. Обаждайте се. Знаете, има много хора, които са сами. И аз съм много благодарна на хората около моята майка. Когато това мине, аз ще съм на линия лично да ви благодаря. Нямам думи да обясня вашето отношение и вашата любов. Това е човещината на българина! Аз съм много горда, че съм българка! [caption id="attachment_622583" align="aligncenter" width="219"]Силвена Роу с трогателно послание към всички сн. Инстаграм Силвена Роу с трогателно послание към всички сн. Инстаграм[/caption] Спрете да пушите, ако можете! Спрете да алкохола, ако можете! Те ще навредят на имунната ви система. Яжте здравословна храна - витамини, пресен чесън, марули. Самоизолирайте се и се обичайте!", казва Силвена Роу, предават от ladyzone.bg.