Covid-19 донесе по-чист въздух, по-тихи улици и... свобода за животните

Коронавирус тях не ги лови! Covid-19 затвори хората по домовете им, но изкара животните по улиците. Уникални снимки от Венеция, Япония, Тайланд и Италия, стоплиха сърцата на мнозина в тези толкова трудни дни. Докато човешкият свят бе принуден да напусне улиците и да се затвори зад стените на домовете си, животните... излязоха на свобода. Невероятни гледки бяха заснети по улиците на Япония, Тайланд и Италия. Много страни в света в момента са под карантина, така че животните са започнали да се движат свободно по улиците.А те определено се радват на липсата на човека. Из улиците на Япония бяха видени свободно да се движат сърни и елени. Нещо невероятно и невиждано от десетилетия насам. Кадрите задръстиха социалните мрежи. Дронове, улични камери или хора, които са излезли на балконите си, снимаха животните докато вървят по улиците. Из улиците на Тайланд можехме спокойно да видим реален римейк на фирма "Планетата на маймуните". Пъргавите животни бяха забелязани буквално да обсаждат града. Случайни минувачи заснеха уникални гледки — тичащи насам — натам маймуни, които на цели стада обсаждаха улиците, централните площади, храмовете и всички места. И не само тях. Диви свине, овце, коне и лебеди бяха забелязани из улиците на Италия. Уникалните гледки събраха погледите на случайни минувачи и станаха звезди в Туитър. В Рим, във фонтана "Ди Треви" бяха заснети да плуват лебеди. Както и по каналите на Венеция. Гледка, която от десетилетия не е виждана там.

И докато италианците се борят с ужасната болест, заради намалялото индустриално производство и притока на туристи, водите на Венеция се избистриха. И за първи път от десетилетия там бяха заснети да плуват делфини.

И още една добра новина. Заради Covid-19 и принудителното спиране на активното движение по улиците, въздухът над Европа става все по-чист. В ранните следобедни часове, дори картата за измерване качеството на въздуха на AirBG.info беше цялата зелена. И това, че пазим себе си и другите около нас, като спазваме социална изолация и стоим у дома, дава първите резултати. Въздухът и околната среда край нас са по-чисти, а децата ни вече няма да се задушават от смога във въздуха, изгорелите газове и фините прахови частици. [caption id="attachment_622584" align="aligncenter" width="300"]Covid-19: Когато хората ги няма... животните празнуват сн. Фейсбук/Twitter Covid-19: Когато хората ги няма... животните празнуват сн. Фейсбук/Twitter[/caption]