Френски лекар дава надежди за лечение на коронавируса (Видео)

Гласувайте за статията

Френски лекар от Марсилия твърди, че комбинация от лекарства дава успешни резултати срещу коронавирус

Френски лекар от Марсилия твърди, че е открил комбинация, която лекува коронавирус. Д-р Дидие Раул използвал комбинация от две лекарства като лечебна терапия срещу коронавирус. И твърди, че комбинацията е дала резултат при много пациенти, съобщават от Нова телевизия.

„След като китайците публикуваха резултати за лечение на коронавирус с хидроксихлорохин и азитромицин, ние също направихме своите проучвания. Решихме да изпробваме лечението върху наши пациенти.“, казва д-р Раул, който е директор на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия.

През годините той е лекувал над души от инфекциозни заболявания с комбинацията от двете лекарства. Научавайки за опита на китайските си колеги, той решава да приложи терапията върху свои пациенти.

„Създадохме лечебен протокол, който беше одобрен от здравните власти. Лекувахме група от 24 души, като целта ни беше да измерим количеството вирус в кръвта и да видим дали то намалява.
Дадохме си срок от 6 дни. Искахме да разберем дали след този срок вирусът ще изчезне. Резултатите бяха впечатляващи. Пациентите, които лекувахме, бяха до един здрави само след 6 дни.

Нещо повече — макар и субективно, част от тях имаха подобрени още след първите 24 часа от лечението. Изключително доволен съм от резултатите.

След нашия опит, вече и други международни екипи започнаха работа по това лечение“, заяви още д-р Дидие Раул.

Засега терапията е приложена върху 24 души във Франция. Но в Испания тя ще се приложи върху 200 заразени пациенти. Лекарите следят и за евентуални усложнения и странични ефекти в резултат на приема на двата медикамента. Засега такива няма,  но се очакват по-обстойни доклади, преди да се разреши използването на тази терапия в световен план.

  Тепърва очакваме да чуем и позицията на СЗО по въпроса за новото лечение на Covid-19.

Въпреки обнадеждаващите прогнози на д-р Раул, ситуацията в световен план продължава да е тревожна. В България засега положението се крепи, но само благодарение на мерките, които правителството въведе. В много градове беше въведен и вечерен час, а правителството обмисля да въведе и крайно ограничение — забрана за излизане от домовете. Засега тази стъпка не е предприета, тъй като се разчита на гражданското самосъзнание.

Френски лекар дава надежди за лечение на коронавирус сн. Нова телевизия /Vbox7

Френски лекар дава надежди за лечение на коронавируса сн. Нова телевизия /Vbox7

За да се избегне разпространение на заразата и наистина пълно затваряне на хората по домовете, ви призоваваме — не излизайте навън, освен, ако не е крайно наложително. Пазете своя живот и този на останалите. Само така ще може да се предпазим от вируса.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар