Принц Уилям става крал по заместване (Кралицата и Чарлз напуснаха Лондон)

Гласувайте за статията

Принц Уилям става крал по заместване, кралицата и принц Чарлз са изолирани от Лондон

Принц Уилям става крал по заместване и до дни трябва да се премести в двореца Бъкингам. Престолонаследникът и братовчедка му – принцеса Беатрис, ще трябва да се справят с кризите в държавното управление, докато трае кризата с коронавируса. Решението е взето от кралицата и се очаква най-скоро да стане факт. Принц Чарлз и Елизабет Втора бяха помолени да напуснат Лондон и са поставени под карантина. Нейно величество в Уиндзор, а вероятно след това ще бъде преместена в Сандрингам, а принц Чарлз в едно от именията на баба си.

Докато двамата по-възрастни членове на семейството са извън Лондон, принц Уилям ще изпълнява задълженията на кралицата. И е много вероятно да се премести в двореца Бъкингам, а семейството му да остане в апартамента в Кенсингтън.

На помощ на младия владетел ще се притече и братовчедка му принцеса Беатрис. Тя ще бъде повишена в длъжност държавен съветник и ще участва в кралския съвет. Решението е на кралица Елизабет.

Все още не е ясно, дали и принц Хари няма да бъде призован обратно в Англия. На него му беше разрешено да се оттегли от кралските си задължения и да замине със семейството си за Канада. Младият принц обаче може да се върне принудително, за да помага на брат си в изпълнение за кралските му задължения.

Кралски кризи

От кралската администрация твърдят, че стъпките не са неочаквани. „Принц Уилям е бъдещ крал и е нормално да се стигне до това. Не би било изненадващо в ситуацията на извънредно положение и принц Хари да се върне в Лондон.“, коментират от двореца, пише „Дейли мейл“.

И докато Англия си има двама млади принцове, които да вдъхват на хората надежда, че страната ще продължи напред и ще се справи с кризата, то в Монако ситуацията е доста по-тревожна. Принц Албер обяви, че е заразен с Covid-19 и е под карантина в двореца на фамилията Грималди в Монте Карло. Той обаче е в много добро състояние и активно работи с правителството и кабинета си, пише „Риа новости“.

Няма да му е лесно! Принц Уилям поема управлението, докато кралицата е под карантина сн. Flickr

Няма да му е лесно! Принц Уилям поема управлението, докато кралицата е под карантина сн. Flickr

Принц Албер е на 62 години и има две деца. „Негова светлост моли хората от Монако да спазват мерките за ограничаване на движението и минимизиране на контактите. Само стриктното спазване на правилата ще забави разпространението на коронавирус“, се казва още в комюникето.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар