Китай оповести лекарство за коронавирус (Вижте тук)

Гласувайте за статията

Китай оповести лекарство, което лекува коронавирус

Китай оповести лекарство, което лекува коронавирус. Препаратът против грип „Фавипиравир“ (известен и като „Авиган“) е показал клиническата си ефективност при лечение на заболяване, предизвикано от новия вид коронавирус. Информация за това съобщи ръководителят на Центъра по биотехнологии към Министерството на науката и техниката на Китай Чжан Синмин.

Препаратът „Фавипиравир“ вече е преминал клиничните тестове, които са показали добра ефективност в лечението на коронавируса, сподели той. Пациентите, третирани с този препарат, са се излекували по-бързо. Състоянието на белите им дробове се е възстановило значително по-бързо, отколкото при останалите, съобщават от „Гардиън“, цитира още dir.bg.

Препаратът е одобрен за продажба в Япония през 2014-та година и до момента няма данни за странични ефекти. Както е известно доста хора от спортните среди, включително много елитни спортисти, бяха диагностицирани с коронавирус, а от това пострада и целия световен спорт, който практически спря.

При пациенти, третирани с „Фавипиравир“, отрицателни тестове на коронавирус са получени още на четвъртия ден след началото на лечението, докато при останалите са били необходими средно около 11 дни. Наблюдава се и значително по-добро състояние на белите дробове у всички третирани с препарата пациенти.

Отчитайки безопасността, ефективността и достъпността на препарата, изследователите препоръчват на лекарите официално „Фавипиравир“. Те предлагат той да бъде включен колкото е възможно по-скоро при лечението на заразени с коронавирус, се казва в съобщението на Чжан Синмин.

Китай оповести лекарство, което лекува коронавирус сн. YouTube

Китай оповести лекарство против грип, което лекува коронавирус сн. YouTube

Препаратът „Фавипиравир“ е разработен от японската корпорация „Fujifilm Holdings“ за лечение на грип. По-рано той е използван ефективно в борбата с ебола, предават от gong.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар