Ким Чен Ун потвърди: Положението в Северна Корея е лошо, спешно строим болници

Гласувайте за статията

Ким Чен Ун потвърди, че и в Северна Корея са в криза заради коронавируса

И най-затворената страна в света — Северна Корея, пострада заради коронавируса. Лидерът на страната Ким Чен Ун потвърди, че положението в страната му е лошо.

„Ситуацията е лоша. Строим нови болници. Най-важно сега е да опазим здравето на хората“, заяви пред медиите загриженият лидер.

Ким лично постави начало на изкопните действия и положи крайъгълния камък за изграждане на нова болница. Той призна, че на страната й липсват съвременни медицински заведения и положението е сериозно.

Запознати със ситуацията твърдят, че епидемията там може да доведе до катастрофални последици за страната. А причината е хронична липса на медицинско оборудване и остаряла болнична инфраструктура, предава АП.

„От решаващо значение е държавните усилия да бъдат насочени към подобряване на общественото здраве“, каза Ким на церемония по случай началото на строителството на модерна национална болница, съобщава още KCNA.

По план строителството трябва да бъде завършено до 75-тата годишнина от основаване на Работническата партия през октомври.

За Ким е новост да признае, че ситуацията в страната му е проблемна. Президентът на Северна Корея е известен с това, че винаги е държал в затъмнение истината за положението в държавата. Пред чуждестранните туристи, които ежегодно я посещават, се представя едно доста красиво и спокойно лице на Северна Корея.

Според официалното становище, там няма безработица, има високо ниво на образование на децата и се учат активно чужди езици, включително и английски.

Здравната система и трудовата заетост са едни от доскорошните отрасли, с които Северна Корея твърдеше, че се гордее. Днес страната е изправена пред много сериозна криза.

Ким заяви, че ситуацията в държавната система е проблемна, предава Ройтерс. Той заяви, че Северна Корея разполага с няколко модерни болници в Пхенян, но и те не са в състояние да поемат болните, които са засегнати от болестта.

Ким Чен Ун призна за кризата с коронавирус в Северна Корея сн. Туитър

Ким Чен Ун призна за кризата с коронавирус в Северна Корея сн. Туитър

Плановете за новата болница предвиждат, тя да бъде най-модерната в страната и на полуострова, след като бъде изградена.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар