Китайски вирусолог: Опитът на Британия и Холандия за изграждане на групов имунитет е опасен

Китайски вирусолог: Опитът на Британия и Холандия за изграждане на групов имунитет е опасен
5 (100%) 1 vote

Китайски специалисти предупреждават, че опитите на Британия и Холандия за групов имунитет са опасни

Китайски специалист вирусолог предупреди, че опитът на Британия и Холандия за изграждане на групов имунитет у населението е рисков. Както е известно, в Лондон не бързат да вземат крайни мерки и налагане на карантина, от притеснение за икономиката на страната. В Холандия премиерът Марк Рута даде да се разбере, че ще позволи контролирано разболяване на гражданите си. А целта е изграждане на колективен имунитет на холандците. От СЗО остават предпазливи към този метод на действие и са скептични. В крайна сметка най-препатилите — китайските лекари, взеха становище по въпроса.

Д-р Джонг Наншан обяви на специална пресконференция днес, че подходът на Великобритания няма да даде резултат.

„Колективният имунитет няма да реши проблема. Ние все още нямаме доказателства, които да докажат, че ако се заразите едновременно, няма да получите усложнения или увреждания, които да ви повлияят цял живот“.
„Следващата ни стъпка е да се разработят ефективни ваксини, а това изисква глобално сътрудничество“, казва още той.

Д-р Джонг Наншан е експерт по респираторни заболявания и ръководител на екипа от здравната комисия, която разследва избухването на новия коронавирус в болницата в Ухан през януари.

Той призова нациите от цял свят да увеличат усилията за контрол и предотвратяване на вируса, за да се защитят от пандемията, предава „Дейли мейл“, позовавайки се на китайското издание baijiahao.baidu.com и порталът „Дейли Пекин“.

В момента от вируса в Британия са засегнати над 2000 души, а починалите са над 71. Премиерът на страната продължава да не налага твърда карантина в страната, а мерките са пожелателни. Повечето местни общини се самоизолираха, но все още има такива, които не приемат препоръките на правителството.

Китайски експерт предупреди, че опитът на Холандия и Британия за колективен имунитет е опасен сн. Уикипедия

Китайски експерт предупреди, че опитът на Холандия и Британия за колективен имунитет е опасен сн. Уикипедия

Вчера ви съобщихме, че Холандия също разчита на метода за изграждане на колективен имунитет. Премиерът на страната заяви, че ще позволи контролирано разболяване на гражданите. Но както вече посочихме, този метод е много рисков.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар