Холандия отказва изолация: Нека хората ни се разболеят, нужен им е имунитет!

Холандия отказва изолация: Нека хората ни се разболеят, нужен им е имунитет!
3.63 (72.57%) 35 votes

Холандия отказва изолация, изграждат имунитет на гражданите си

Холандия отказва изолация. Невероятно решение взе премиерът на страната. Той заяви, че няма да постави населението в самоизолация, нито ще затвори границите. Вместо това ще разреши гражданите да се заразят, но контролирано. И то, с цел да създаде имунитет срещу заболяването.

„Реалност е в близко бъдеще голяма част от хората да се заразят с коронавирус. Можем да забавим разпространението на вируса чрез изграждане на имунитет при контролирани групи“, заяви премиерът на страната Марк Руте.

Той обяви, че страната му не планира изолация.

По думите му, може да минат няколко месеца или по-дълго, за да се изгради групов имунитет, а през това време държавата трябва да защити хората в по-голям риск, колкото е възможно повече.

Идеята за разработване на групов имунитет срещу коронавирус Covid-19 е доста противоречива. Засега тя е подкрепена от шведския държавен епидемиолог Андерс Тегнел и главния научен съветник на Великобритания — Патрик Уоланс. Все пак трябва да отбележи, че СЗО поставя под въпрос този метод.

„Ние не знаем достатъчно за този вирус. Той е от скоро сред нашето население и ние не знаем какво прави с имунната система“, заяви още говорителката на СЗО, д-р Маргарет Харис.

В Ротердам пък продължават изследванията и разработките за нова ваксина. Изследователи от медицинския център „Еразъм“ в холандския град работят върху лекарство, което обаче няма да се предлага под формата на ваксина.

Междувременно в световните медии се появи информация, че Индия успешно лекува заболяването и планира да предложи терапията си пред СЗО, за да бъде прилагана по целия свят. Новината не е потвърдена от официалните органи, но бе оповестена от индийската фармацевтична компания, която разработва препаратите, пише tocka.com.mk.

Холандия няма да се поставя в изолация заради вируса сн. Twitter

Холандия няма да се поставя в изолация заради вируса сн. Twitter

В същото време за ваксини работят Япония, Китай, Германия, САЩ, Англия, както и Южна Корея. Има и добри новини — в Китай затвори врати и последната полева болница, която бе изградена за борба с коронавируса. А 103-годишна китайка от Ухан успя да пребори вируса само за 6 дни, пише kanal5.com.mk. Пожелаваме й да продължава да се радва на такова крепко здраве и дълголетие.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Холандия отказва изолация: Нека хората ни се разболеят, нужен им е имунитет!”

  1. Ива

    мар. 18. 2020

    Идиот! А сигурно така ще си разчистят и застарялото население.

Добавете коментар