Известен диджей е първият с коронавирус от Варна! (виж тук)

Диджей е заразеният от Варна с коронавирус
0

Първият позитивен за коронавирус във Варна е 41-годишен известен клубен диджей.

Във Варна е популярен в заведенията за електронна и диско музика, често е гост DJ на култово плажно заведение. Мъжът е син на известен в миналото футболист, който е починал преди време.

коронавирус
Диджей е заразеният от Варна с коронавирус

От страницата му във Фейсбук става ясно, че е трябвало да има участия от 11 до 28 март, но ги е отменил, предава Блиц.

Ден по-рано е трябвало да участва и в известно варненско заведение, но и това събитие е отменено, като е написал, че причината е епидемията от коронавирус в страната.

Той е бил в Барселона, където е канен като гост на сватбата на българката Мариела, която е сключвала брак с испанец на 7 март. Българинът е трябвало да бъде там и като диджей. След това е отпътувал до Милано, а оттам до Бергамо.

На снимките му в социалните мрежи се вижда, че се е снимал в самолета за Бергамо. На кадъра той е с маска. Под фотографията негови приятели го питат защо отива в такава опасна зона, а отдолу той е отговорил – няма как, трябва да се работи, отивам на сватба.

На друга от снимките се вижда как вече е на тържеството с чаша в ръка, а на трети фотос е диджей. Източници на БЛИЦ сред неговите приятели обясниха, че е летял с нискотарифна компания и е избрал маршрута София – Бергамо – Барселона, защото му било по-изгодно.

Други негови приятели, които го познават твърдят, че е отговорен човек, но е възможно да е подценил ситуацията.

След извънредното заседание на властите във Варна шефката на РЗИ в града Дочка Димитрова коментира, че е бил контактен с 21 лица, 11 от тях са били в самолета, с който е кацнал в София, сред тях е таксиметровият шофьор, който го е откарал.

Нито едно от тях не е от семейството му, тъй като живее сам. Останалите хора, които са изолирани, са лекари и кондуктор.

Моментално, след като е пристигнал, още сутринта е отишъл и е обяснил, че не се чувства добре и има подозрения, че е заразен от коронавирус.

От кризисния щаб във Варна обявиха, че ще бъдат взети всички мерси, за да се ограничи разпространението във вируса и контактните лица на местно ниво ще бъдат изолирани под карантина.

Сред мерките е поставянето на стикер на входа на всяко жилище, в което има поставен под карантина. „Всеки един трябва да е отговорен – говоря за съседите, да подават информация, ако някой не спазва карантината“, каза кметът на морската столица Иван Портних.

Източник: БЛИЦ

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.