Министър Красимир Вълчев: В образованието се случва нещо невиждано досега

Гласувайте за статията

Над 90% от училищата са създали тази организация

Образователният министър Красимир Вълчев посочи, че в образованието се случва нещо невиждано досега.

“За учителите, които не могат да се включат към ефективното дистанционно обучение ще осигурим нужните устройства. До момента имаме информация за около 2000 учители, които нямат техническа възможност. Те ще бъдат подпомогнати по ОП “Наука, образование за интелигентен растеж.

Красимир Вълчев

Над 90% от училищата са създали тази организация

Това каза образователният министър Красимир Вълчев във връзка с започнатото дистанционно обучение.
“Тази дистанционна форма може да е по най-простия възможен начин – чрез пращане на задачи по електронна поща или интернет приложение”, каза още Красимир Вълчев.

“Над 90% от училищата са създали тази организация. Това беше и нашето очакване. Предизвикателството пред нас е да увеличим този процент. Да направим организацията по-ефективна.

Някои училища и днес я създават. Електронната форма на обучени предполага най-различни форми на организация на работата”, обясни Красимир Вълчев. Според него случилото се през последните три дни е забележително, тъй като системата е мобилизирала много енергия и ентусиазъм, както и човешка дейност, пише blitz.bg.

Междувременно образователният министър бе категоричен, че няма да има нулева учебна година.
Над 90% от училища или 89% от всички ученици в страната са преминали електронна форма на обучение заради коронавируса.

Останалите 11% от учениците не могат да ползват онлайн часове заради липса на интернет. С някои от тях ще се работи и по телефона, или ще се разпечатват материали, пише vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар