И Банско пламна! Ето колко са заразените с коронавирус в курорта!

Гласувайте за статията

Общинското ръководство заседава извънредно и ще търси съдействието на прокуратурата

И курортното градче Банско попадна под тежките удари на коронавирус. Заразените там вече са няколко.

Властите съобщават, че в Банско е регистриран седми случай на заразен с коронавирус чужд гражданин. Всички, дали положителна проба до момента, са англичани, които имат собствени апартаменти в курорта.

Банско

Общинското ръководство заседава извънредно и ще търси съдействието на прокуратурата

Припомняме, че тази сутрин беше потвърдена информацията за още едно дете, заразено с коронавирус, което също е на почивка в Банско. 9-годишното дете е пристигнало в курорта с чичо си и неговото семейство в петък вечерта.

В Англия той е имал контакт със сестра си, която е болна от коронавирус. Взети са четири проби и от РЗИ, от където потвърдиха, че всички са положителни, уточнява БНР.

Семейството е изолирано в апартамента си и е под карантина.

Още един възрастен англичанин, който живее в Банско, даде положителна проба, а заради състоянието му е настанен в Инфекциозно отделение на Благоевградската болница. Към момента няма опасност за живота му.

От няколко дни семейство с три деца също беше поставено под домашна карантина в апартамента си в Банско.

В момента общинското ръководство в Банско заседава извънредно и ще търси съдействието на прокуратурата, за да се установи каква е картината в апартаментните комплекси, повечето от които са собственост на чужди граждани.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар