Министър Младен Маринов: Вече имаме арест заради коронавируса!

Гласувайте за статията

На телефон 112 вече има медици, които отговарят на въпроси, свързани с COVID-19

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов обяви, че вече има арести заради коронавируса.

Той припомни, че вече са влезли в сила промените в Наказателния кодекс, които предвиждат до 5 години затвор и солени глоби за нарушителите на тази предпазна мярка, която е основна срещу разпространението на коронавируса у нас.

Младен Маринов

На телефон 112 вече има медици, които отговарят на въпроси, свързани с COVID-19

От думите на министър Младен Маринов стана ясно, че до този момент домашната си карантина са нарушили петима души от София, които са установени от органите на реда и са върнати вкъщи, където ще продължат да изтърпяват ограничителната мярка. Във Варна и Монтана също има по един такъв случай.

Полицаите дори открили карантинирано лице от Благоевградско село в нетрезво състояние извън дома си.

Вътрешният министър увери, че ситуацията около големите вериги хранителни магазини в София и страната вече се е успокоила. „Храна има и тя ще стигне“, категоричен е министър Маринов.

Според него обявената извънредна ситуация е станала добра среда за възраждането на случаите с телефонни измами, с които МВР се пребори успешно. „Ситуацията е идеална среда за измамниците. Имаме само единични случаи, по-скоро опити“, подчерта той и увери, че МВР работи усилено по пресичането им.

Следи се и онлайн пространството за разпространяване на невярна информация. По тази причина вече има задържан мъж от Пловдив.
„Искам да предупредя всички, че в такава ситуация не трябва да се заиграват със страховете на хората“, каза още вътрешният министър.

Младен Маринов съобщи, че на спешния телефон 112 вече работят и четирима медици, към които се пренасочват обаждания, свързани с COVID-19. По негова информация за последните 24 часа те са отговорили на 1200 телефонни обаждания, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар