Пловдивски лекар разкри страшната истина за положението с коронавируса в България

Гласувайте за статията

Истината е много по-страшна, отколкото можете да си представите

Пловдивски лекар разкри страшната истина за положението с коронавируса в България.

Той бе категоричен, че страната ни не е подготвена за коронавируса. „Не е протест. Има невъзможността да работим. В Пловдив няма лаборатория, в която да бъде взета проба от починалата жена, която бе приета със симптоми на коронавирус. Около 12 души бяха контактни с пациентката“, разкрива той.

коронавирус

Истината е много по-страшна, отколкото можете да си представите

Освен, че медиците не са разполагали със защитни облекла, не им е бил направен и инструктаж.
„Притеснени сме. Ние си купихме ръкавиците и маските“, разкри още в ефира на Нова телевизия д-р Румен Стоилов от общинската болница „Свети Мина“ в Пловдив.

Той бе категоричен, че няма и нито един респираторен апарат. По думите му дори от Спешна помощ са отказали да я транспортират. „Нямаме никаква информация за случващото се, а аз разбрах от Фейсбук за него. Те имат управител и медицински съвет, ако са имали трудности – трябвало е да ни съобщят“. Това заяви д-р Калин Калинов, директор дирекция „Здравеопазване“, в качеството си на председател на Оперативния общински кризисен щаб в града.

„Правим анализи и има предложения. Изисквам докладна от управителя. Имаме заявени 50 000 ръкавици и още толкова маски към Националния кризисен щаб“, заключи Калинов, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар