Ген. Мутафчийски съобщи страшна новина за коронавируса тази сутрин

Гласувайте за статията

Детето е заразено в резултат на върховна безотговорност

Шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, съобщи страшна новина за коронавируса по време на тазсутрешния брифинг.

Дете на 9 години е дало положителна проба за коронавирус. Това е 52-ият случай на заразен с вируса в България.

коронавирус

Детето е заразено в резултат на върховна безотговорност

Чичото на детето, който също е извън България, е бил контактен със сестра си, която също е заразена, добави Мутафчийски. Според него това е пореден случай на върховна безотговорност.

Той призова туристическите агенции да наложат по-строг контрол. „Това е големият проблем на туристическите ни фирми – в стремежа си да запазят бизнеса си, приемат хора, които са безотговорни“, каза ген. Мутафчийски.

„Благодаря на всички български граждани, които разбраха сериозността на положението и се съобразяват с разписанията. Не се разхождат излишно и правят само най-необходими мероприятия, свързани с ежедневните нужди. Това ни дава възможност и ние да не бъдем прекалено твърди в изискванията“, призна той.

„Не мога да спестя и благодарността за подкрепата на обществото, изразена с един съвсем безобиден акт, но е много показателен – с ръкоплясканията за медиците ни“, каза той.

Припомняме, че само преди няколко дни, коронавирусът взе втората си жертва в България – 74-годишен мъж с белодробни проблеми, който лежеше в столичния „Пирогов“. На 11 март, издъхна и 66-годишната му съпруга, въпреки опитите на лекарите да спасят живота й.

Сред заразените у нас има 3 дечица, но само при едно има някаква грипоподобна симптоматика. Сред болните е и 24-годишен младеж. От вчера е ясно, че заразен с коронавирус има и в морската ни столица. Мъжът е бил в Барселона и в Италия, той работи като диджей. В момента е хоспитализиран във варненската болница „Св. Марина“, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар