Младен Маринов с важно предупреждение: Страхът от коронавируса може да предизвика телефонни измами!

Гласувайте за статията

Вътрешният министър Младен Маринов призова хората да не се поддават на масова психоза, защото това ще улесни телефонните измамници, които в тези трудни за човечеството времена се опитват да се облагодетелстват финансово!

Страхът на хората от коронавируса може да предизвика вълна от телефонни измами, които да използват ситуацията и да манипулират българското население. Това каза в изявление в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Младен Маринов

Младен Маринов с важно предупреждение

Това изявление на министъра идва неслучайно, тъй като вече има случаи на телефонни измами. Обажда се мним лекар и иска безумни суми за тест за Covid-19.

„Затова обръщам внимание. Знам от практиката, че в такива ситуации това е добра среда за развитие на такава престъпна дейност. Обикновено хората се лъжат на база на най-големите им страхове: за здравето, за живота и близките им.

Примерно, че роднина е заболял от коронавирус и трябва определена сума, за да бъде лекуван и настанен в болнично заведение.

Моите препоръки са хората да не вярват на никой друг, освен на органите на МВР. И когато искат конкретна информация, да използват телефон 112 и ще им бъде дадена. При всички останали обаждания най-вероятно става въпрос за измама“, допълни вътрешният министър.

Маринов припомни, че при нарушаване на наложената карантина провинилият се наказва с 5000 лв. глоба и до 5 години затвор.

Източник: БЛИЦ

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар