Теди Велинова разкри с какво се занимава през последната половин година

Теди Велинова даде специално интервю за Ива Софиянска-Божкова няколко месеца след като с д-р Ангел Енчев сложиха край на брака си. За да се поддържа във форма, тя прекарва всяка свободна минута във фитнес залата. "Иска ми се да прекарвам повече време, но за съжаление, с двете деца нямам толкова свободно време. Затова взимам свободното дете, което е останало вкъщи, с мен. Обикновено това е дъщеря ми", споделя Теди Велинова. Тя разкрива, че тренировките могат да бъдат изпълнени и в домашни условия, стига човек да има желание. Теди споделя още, че голяма част от живота си е прекарала в залата, защото е професионален спортист. "Художествена гимнастика съм тренирала доста дълги години. След като приключих, оттам нататък започнаха всички различни видове спорт, които може да се пробват, включително скуош, тенис, спининг, всякакви занимания. Но в последно време съм се спряла тук, друг тип тренировки, за които трябва много въздух", казва Велинова от фитнес залата. Понякога тя води със себе си и дъщеря си. "Аз си позволявам да я водя в зала, само когато няма никой или когато съм на индивидуална тренировка, защото все пак е опасно. Тя си играе. Опитва се да прави някои от упражненията, които правя аз, защото винаги иска да имитира мама. Получават й се нещата, има добра координация", споделя Теди. Тя не се има за "обсебваща майка", но смята, че спортът все пак е важен за израстването на едно дете. "Синът ми посещава уроци по плуване. Много е важно човек да умее да плува. Дъщеря ми все още е малка". През лятото Теди смята да запише сина си и на някакъв боен спорт.

Интериорен дизайн

Велинова разкрива и с какво се занимава. "През последната половин година, откакто Филип е започнал предучилищна, вече имам малко повече свободно време и отново се върнах към старото си амплоа. Занимавам се с интериорен дизайн. С моя близка приятелка правим малки проекти, главно малки апартаменти. Не на цели апартаменти, или само на кухня, или само на детска стая. Занимаваме се и с каравани, защото напоследък е много модерно. Не знаех, че е толкова модерно хората да си купувам каравани. Не си строят къща, а си позиционират каравана. Ние ги преобразуваме, защото все пак караваните, които са в България, не са с никакъв страхотен интериор", разказва Теди за своето занимание.

Отговорности

Велинова споделя, че и липсват дните, когато е била по кориците на различни издания. Тя разкрива, че не й липсват толкова снимките, а това да бъде зад кадър. Теди казва още, че след като е спряла да работи нещата много са се променили и не знае дали ще може отново да прави това, което е правила преди. Но тя вече има съвсем различни отговорности. "Имам две деца, за които трябва да се грижа и постоянно трябва да мисля, и общо взето цялото ми ежедневие се върти около тях двамата". "Опитвам се да ги науча на много неща - да бъдат подредени, да бъдат добри, да са отговорни хора, да са отзивчиви, да са работливи", споделя Теди на какво учи своите две деца. "Гледам да науча децата си на всичко това, което аз умея, за да могат да се справят сами в живота, независимо дали ще бъдат на 10, на 15, на 20. Искам да знаят всичко за живота, защото мама и татко няма да бъдат вечно с тях. Трябва да знаят какво ги очаква", допълва Велинова за възпитанието на сина си и дъщеря си. Тя обаче не крие, че между тях има голяма конкуренция и тя се опитва да ги научи да живеят заедно.

Грижи

В грижите за децата Теди получава помощ от майка си и баща и разбира се, от бившия й съпруг  Ангел Енчев. Петък, събота и неделя, едно от двете деца ходи в Пловдив при пластичния хирург. "В края на краищата ние сме родители на две деца. Никога не съм смятала, че децата трябва да страдат от това, че родителите не са заедно. И мисля, че двамата с Ангел сме намерили добро решение на нещата. Каквото е било между нас е било. И двамата сме интелигентни хора, можем да водим разговор и сме стигнали до консенсус, че в името на децата ние трябва да прекарваме колко се може повече време заедно, те да ни виждат заедно. Защото искаме да бъдат възпитани по този начин, че семейството е институция. Винаги се слуша какво казва бащата, независимо дали сме разделени или не. Ангел също никога не е компрометирал моето мнение и винаги застава твърдо зад мен", споделя Велинова. Теди и д-р Енчев често контактуват по телефона заради децата и имат "нормални отношения" помежду си, въпреки че са разделени. "Не съм ги родила тези деца, за да страдат от нашите отношения", категорична е Велинова. [caption id="attachment_621975" align="aligncenter" width="300"]Теди Велинова не се има за обсебваща майка сн. nova.bg Теди Велинова не се има за обсебваща майка сн. nova.bg[/caption] Лятото Теди разкрива, че й предстои почивка в Гърция, на която ще вземе и дъщеря си София. Велинова се притеснява от коронавируса, тя следи реакцията на бившия си съпруг, защото именно той е завършил медицина. "Ако той не притеснен, и аз не съм притеснена", казва Велинова.