Не ходете там! Външно министерство обяви списък на най-рисковите страни с коронавирус

Гласувайте за статията

Външно министерство обяви 12 държави с най-голям риск от заразяване с коронавирус

Не ходете там! Външно министерство обяви списък на 12-те държави, които са с най-висок риск от зараза с коронавирус. В листата все още не влизат Гърция и Британия, но е много вероятно в следващите часове и двете държави да бъдат включени като силно рискови.

В топ 12 на държавите, до които Външно изрично препоръчва да не се пътува са Иран, Китай, Италия, Испания, Република Корея. Пътниците, които пристигат от там, ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

Другите държави, които също влизат в списъка на страните, до които се препоръчва ограничение на пътуванията са Франция, Германия, Япония, Швейцария, Норвегия, Дания, Швеция, Нидерландия и САЩ.

Все още няма препоръчителни ограничения за пътувания до Гърция и Румъния, но предвид сложната гранична обстановка с мигрантите около гръцката граница и все по-големия брой заболели от коронавирус и в двете държави, препоръчително е българските граждани да се въздържат от пътувания до двете съседни страни.

Силно препоръчително е да не се пътува от и до Великобритания, където вече има над 800 случая на коронавирус.

Но британския премиер  тепърва ще въвежда допълнителни мерки за сигурност и карантина на населението. Прогнози на вирусолозите обаче предвиждат бум на Covid-19 в следващите дни и там, тъй като властите не взеха мерки навреме. И само за последното денонощие има над 200 нови случая на коронавирус в страната.

Засега страните от ЕС не предвиждат затваряне на границите, с изключение на Италия, където ситуацията излезе извън контрол. Въпреки това е силно препоръчително гражданите да се въздържат от пътувания извън страната. Въздържайте се и от масови събирания, ползване на масов транспорт, активни лични социални контакти, за да предпазите себе си и другите около вас.

Външно министерство обяви списък на страните,  до които не препоръчва пътуване. 139 държави вече са заразени с коронавирус сн.  gisanddata.maps.arcgis.com

Външно министерство обяви списък на страните, до които не препоръчва пътуване. 139 държави вече са заразени с коронавирус сн. gisanddata.maps.arcgis.com

Поддържайте висока лична хигиена с миене на ръце и се хранете правилно, за да подсилите имунитета си. Избягвайте посещения на здравни заведения, освен ако нямате нужда от спешна помощ. А в случай, че имате симптоми на коронавирус се свържете незабавно по телефона с личния си лекар.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар