СЗО потвърди: Има пандемия от коронавирус (+ Какви мерки препоръчаха?)

Гласувайте за статията

СЗО потвърди пандемията от коронавирус, ето какви мерки препоръчва

СЗО потвърди пандемията от коронавирус Covid-19. Световната здравна организация призна кризисната ситуация, след като броят на заразените надмина 112 000, а жертвите наближават 4500 души.

Мерките, които СЗО препоръча в самото начало, остават в сила. А те са – ограничаване на контакти с други лица, избягване на болнични заведения и други места, където може да се заразите по-лесно. А също и пътувания до чужбина. Отличната лична хигиена и дезинфекция на домовете, дрехите и тялото, са от съществено значение. За да се гарантира предпазване от вируса. Също така здравните експерти са категорични, че вирусът не се предава чрез храна. Но препоръчват да се избягва консумацията на сурово месо, пише „Дейли мейл“. Това бе оповестено от Европейската комисия по безопасност на храните.

Смята се, че животно може да е първият източник на инфекцията, която се е появила в китайската област Ухан в края на 2019-та година. Властите обаче нямат доказателства, че вирусът се предава чрез храната. Европейският център за превенция и контрол на заболяванията е потвърдил, че коронавирусът се предава предимно чрез кашлица и кихане. Заради което препоръчва комуникация от разстояние, съобщава брюкселския портал „Евроактив“.

Главният учен на агенцията Марта Хугас заяви, че проучванията им не са предоставили доказателства, че вирусът се предава през храна. Въпреки това в белгийски ресторанти са взели решение да не предлагат сурово месо в менюто си. И то за да ограничат рисковете, доколкото е възможно.

Бум на коронавируса в Гърция сн. Интернет

СЗО потвърди, че има пандемия от коронавирус сн. Интернет

Друга мярка, която се препоръчва не само от СЗО, но и от Европейската агенция по здраве и безопасност на населението е ограничаване на пътуванията и движението на различни места. Световните лидери и експертите са категорични, че целият свят е засегнат от вирусното заболяване. И за да се ограничат щетите, а населението да бъде предпазено може да се стигне до крути мерки — включително затваряне на границите. Италия вече го направи. Австрия и Сингапур също въвеждат строг контрол.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар