УЕФА отменя Евро 2020? (Подробности)

Гласувайте за статията

Евро 2020 може и да не се състои, УЕФА отменя турнира

УЕФА е под силен натиск да отмени Евро 2020. Редица национални футболни съюзи от УЕФА са поискали да бъде отложено Европейското първенство по футбол, съобщава интернет порталът „Тутоспорт“.

Както се посочва в официалното искане, заради епидемията от коронавирус, националните организации имат сериозни проблеми с графика. Редица мачове в Европа вече се играят пред празни трибуни.

И това съвсем не е всичко. Други срещи са отменени, а трети се провеждат при засилени мерки за сигурност. Положението е толкова сериозно, че дори играчите са подложени на тестове и изследвания преди и след всяка среща, за да се гарантира тяхната безопасност и сигурност.

В момента най-тежко е положението в Италия, където на 12 юни трябва да се играе първия мач на Евро 2020.

„Националните съюзи притискат УЕФА. Целта им е успешно да завършат своите първенства. Натискът заради коронавируса обаче се увеличава, а идеята е Европейското първенство да бъде отложено, докато ситуацията се успокои. И се изисква сериозно внимание от страна на УЕФА по този проблем“, пише“ Тутоспорт“.

Същият източник обаче не посочва каква е позицията на УЕФА във връзка с мачовете за класиране на Евро 2020. Македония е в плейофите и на 26 март трябва да играе с Косово.

По традиция Евро 2020 трябваше да се проведе в 12 европейски държави от 12 юни до 12 юли. Но заради ситуацията с коронавируса може да се стигне до отмяна на тържествата.

Вече бяха отменени редица мачове и срещи, а други се играха на закрито. Предвид кризисната ситуация в Италия, Франция и Германия, много е вероятно Евро 2020 да не се състои, или да бъде проведено доста по-късно.

Евро 2020 сн. Интернет

Евро 2020 сн. Интернет

Все още няма официално изявление от страна на УЕФА, но се очаква до няколко дни организацията да излезе със становище по проблема. И ще стане ясно дали ще се състои турнира, или не.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар