Скандал във Франция: Измамници „лекуват“ болни от коронавирус с дрога (Подробности)

Гласувайте за статията

Скандал тресе Франция, измамници предлагат лечение с наркотици

Невероятен скандал тресе Франция. Измамници се опитали да лекуват болни от коронавирус пациенти с наркотици. Историята се появи по първите страници на вестниците и принуди правителството да направи официално изявление.

Френското правителство публично предупреди своите граждани да не използват кокаин, за да се предпазят от новия коронавирус.

Беше издадено предупреждение за опасната дрога в отговор на масивни онлайн публикации, които предполагат, че този наркотик може да убие коронавируса.

„Не, кокаинът не предпазва от Covid-19. Това е наркотик, който предизвиква зависимост и до води до сериозни и вредни последици за здравето“, пише френското министерство на социалните грижи и здравеопазването, на страницата си в Twitter.

Предупреждението бе издадено от министерството, с цел да се намали влиянието на слуховете, които се появиха във френската общественост. Неизвестни лица разпространиха слухове, че наркотиците лекуват от коронавирус. И дори са се опитали да ги продават уж като лекарствени средства.

Подобни предупреждения са издадени и по повод на друг безумен слух. В социалните мрежи плъзнал слух, че мазането на тялото с алкохол или хлор предпазва от вируса. В съобщение на здравното министерство обаче се казва, че подобни средства са не само опасни за здравето, но и не убиват вирусите, които вече са в организма.

Властите във Франция, а и не само те, съветват да се ползват официалните държавни източници за информация. Те предупредиха, че здравните органи са издали мерки за безопасност, към които всички трябва да се придържат.

скандал във Франция заради коронавируса сн. Pxhere

Скандал във Франция заради коронавируса сн. Pxhere

В страната обмислят въвеждането и на частична карантина, за да ограничат разпространението на заразата. Коронавируса вече е заразил близо 2 000 души и продължава да набира скорост. Но въпреки това в страната няма паника, а хората са спокойни. Единственият проблем идва от абсурдните и дори опасни твърдения за наркотични вещества, които са заплаха за здравето на хората.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар