Европа под карантина заради коронавируса (Кои страни затварят границите си?)

Европа под карантина заради коронавируса (Кои страни затварят границите си?)
5 (100%) 1 vote

Европа е под карантина заради коронавируса

Европа е под карантина заради коронавируса. След като Италия обяви, че слага цялата страна под карантина, други страни също решиха да въведат подобни мерки.

Австрия забрани приема на граждани от Италия. В страната могат да влизат и граждани от други държави, които са доказано клинично здрави. Сърбия също обяви, че ще постави под карантина определени области. Първите няколко случая вече засегнаха западната ни съседка. И след като стана ясно, че президентът Вучич също може да се окаже преносител на заразата, бяха въведени допълнителни мерки за ограничаване.

Ситуацията се усложни до толкова, че в Румъния и Гърция също планират да затворят границите си. Под карантина са още Франция, Германия и Испания. Англия също обсъжда различни варианти за ограничаване на влизанията на чужденци на нейна територия. Засега обаче карантина не се предвижда.

Като цяло, най-кризисна остава ситуацията в Китай и Италия. И докато в Азия вече се възстановят от преживяния кошмар, то в Италия вирусът тепърва набира скорост. Над 9 000 души са заразени, а 60 милиона са поставени под карантина. За щастие доставките за храна няма да бъдат спирани, което донякъде спря щурма на магазините. Но за да излезе, който и да е гражданин от дома си, то той трябва да има документ, който да изисква тяхното присъствие, пише „Макфакс“.

Франция също е под карантина. Властите все още не са наложили окончателна забрана за влизане в страната, но са засилили мерките за сигурност. В Албания, Хърватия, Унгария, Словения и Словакия организират също карантинни мерки, за да се спре разпространението на болестта.

Европа затваря граници заради коронавируса сн. gisanddata.maps.arcgis.com

Европа затваря граници заради коронавируса сн. gisanddata.maps.arcgis.com

Що се отнася до България, у нас само четирима са заболели от коронавирус и те вече се възстановяват. Властите въпреки това препоръчаха настойчиво ограничаване на събиранията в затворени помещения, както и провеждането на различни спортни мероприятия на закрито. Целта е да се предотврати заразяване на нови лица. А със затопляне на времето всички се надяват вирусът да отшуми още по-бързо.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар