Сравниха Виктория Георгиева с Били Айлиш!

Най-после бял свят видя парчето, с което България ще участва тази година на "Евровизия". Изпълнителката Виктория Георгиева пък стана обект на коментари от цял свят, като поводът е голямата прилика на проекта й със стила, с който нашумя Били Айлиш. [caption id="attachment_621550" align="aligncenter" width="223"]Виктория Георгиева Виктория Георгиева е сравнена с Били Айлиш[/caption] Мненията се разпростираха от това, че нашето момиче копира световната сензация с четири "Грами" до това, че инди поп звученето е известен още преди Айлиш да го комерсиализира в последните две години. Ето и самата песен на Вики, озаглавена Tears Getting Sober. Музикалните критици, а и феновете на песенния конкурс прогнозират, че България отново има сериозни шансове да попадне в Топ 3.

За по-малко от час след пускането на видеоклипа към Tears Getting Sober в Ютюб и социалните мрежи преливаха от коментари за приликите й с Били Айлиш. Ето част от тях:

- Хората се оплакват, че има много балади тази година. След това идва тази песен, която е инди-поп стил и те също се оплакват от приликата й с Били Айлиш... Спрете да се оплаквате ЗА ВСИЧКО. Това е състезание с 41 СТРАНИ, невъзможно е всяка държава да изпраща различен стил музика. Така че спрете! - Всички са толкова обсебени от медии и популярни певци/знаменитости, най-вече от Америка, Великобритания, Австралия, които започват да сравняват. Това е качество и ми харесва. Поздрави от Сърбия. - Обичам тази песен. Не ми пука, че хората твърдят, че „sHe liSe BilLie EilISh“. Преди нея имаше много инди-поп изпълнители. - Да спрем да наричаме изпълнителите copy past или нещо подобно. Това е "Евровизия", всеки ще изпълни нещо модерно, в крайна сметка това е конкуренция. - Разбира се, че тя абсолютно обича Били Айлиш и е добре да се вдъхновява от нейната музика. Почти всяка песен в света е вдъхновена от друг изпълнител или песен. - Невероятно душевна и красива песен, а клипът е просто вълшебен! Една от най-силните страни в конкуренцията! - 10% от коментарите: Казват, че тя е копие на Били Айлиш. 90% от коментарите: Тя не е копие на Били Айлиш. - Били не е измислила тази музика! Тя съществуваше преди нея, тя е само една от първите, ако не и първата, която стана толкова популярна чрез нея. Обичайте тази песен, късмет от Франция. - Много модерен и актуален стил. България отново е в челната позиция на претендентите. Имате ДА от Северна Каролина, САЩ. - Някак звучи като меланхолична музикална сцена на Дисни. У нас баладата, изпята от талантливата Виктория, се възприема по-скоро като блудкава и приспивна, европейците на пръв поглед се влюбиха в нашето момиче и песента. "Уау, България винаги ме изумява. Когато Германия не спира да представя идиотските си композиции, винаги България ми оправя вкуса в този конкурс", пише немец в коментар. Румънци, сърби, холандци и дори британци хвалят щедро българското парче и му пожелават успех на конкурса през пролетта.