Гърция връща мигрантите обратно, нямат място за тях

Гласувайте за статията

Гърция обяви, че ще върне мигрантите обратно по домовете им

Край на надеждите на мигрантите за нов живот в Европа. Стария свят се бори с коронавирус, а Гърция – с бежанска криза. Властите стигнаха до решение да забранят влизането на нови чужденци в страната им през следващия месец. А всички, които са стъпили на гръцка земя, ще бъдат върнати обратно по родните си места.

Правителството организира лагер в северния град Серес, който не е далеч от границата с България. Там ще бъдат настанени всички спасени бежанци, които в момента обитават островите и други части от страната. След това те ще бъдат разпределени от там и транспортирани по родните си места. Правителството в Атина е категорично, че повече мигранти на територията си няма да приема.

Междувременно турските каналджии казват, че цената е паднала от 300 долара на човек, на 15 долара, тъй като натискът е огромен. И в същото време рискът от криза между Турция и Гърция е все по-голям, но тъй като Анкара вече е разрешила свободно преминаване на мигранти през територията на страната, те се принудили драстично да намалят цените си за превоз.

Също така се появи и карта с маршрутите на мигрантите към Западна Европа. Тя е публикувана в ефира на турската TRT и има надпис на турски и арабски език. На нея са посочени пет маршрута за преминаване – Един през България, един през Гърция и оттам – нататък, заобикаляйки всички страни от бивша Югославия, през Италия към Франция или през Румъния, Унгария и Австрия, където да се разделят към Германия и Франция.

Гърция връща мигрантите през лагер в Серес сн. You Tube

Гърция връща мигрантите през лагер в Серес сн. You Tube

По-любопитното е, че четири от маршрутите предвиждат преминаване на Гърция, като по-кратък път към Западна Европа. От друга страна, историите за ловците на бежанци в България са се разпространили из всички мигрантски центрове в Турция, което отказва повечето от преселниците да си пробват късмета на нашите граници. И вместо това рискуват бой с военните в Гърция.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар