Григор Димитров с нова страст (Вижте каква)

Григор Димитров релаксира най-добре на пистата сн. Инстаграм
0

Григор Димитров се успокоява, когато е на пистата

Как релаксира Григор Димитров? Отговорът на този въпрос даде самият той, говорейки пред телевизия Си Би Ес, точно преди мача с Рафаел Надал в Атланта. „Чувствам се релаксиран, когато съм на пистата.

Когато карам бързо, ставам много по-спокоен. Някои приятели имат същото хоби и много се уча от тях“, разкри той. Освен че си почива в родния град Хасково, където майка му го глези с любимите му гозби, тенисистът изтъква, че чувства Монте Карло като свой втори дом. „Винаги търсех място, където да релаксирам, когато се прибирам вкъщи.

Живял съм по целия свят – от Калифорния до Париж. Винаги съм се наслаждавал на големите градове, но в същото време исках да има място за почивка и го намерих в Монте Карло“, коментира Димитров.

По повод мача с Надал, нашенецът не скри, че за него той е много специален. „Изключителна личност е. Прекарвам много време с него на корта и извън игрището. Тренираме заедно… Аз научих много от него“, казва Григор за противника си.

Димитров изтъква, че въпреки конкуренцията помежду им, Рафаел му е помагал доста в трудни моменти и благодарение на него мисли по-положително. „В тениса няма преки пътища. Сезонът е дълъг – играем от януари до ноември. Може да си представите през какво минава тялото – от пътувания, до смяната на времето и настилките. Това е избор. Ние до някаква степен сме в привилегирована позиция, но за да си в такава, трябва много да си се трудил“, разказва още тенисистът, пише tialoto.bg.

Григор Димитров релаксира най-добре на пистата сн. Инстаграм
Григор Димитров релаксира най-добре на пистата сн. Инстаграм

Българинът е категоричен, че тенисът е негов личен избор, но не и саможертва: „Не искам да използвам думата саможертва. Защото ти имаш избор. На корта аз съм Григор Димитров – тенисистът, но извън него съм просто Григор Димитров. Добре е да се прави разлика между двете“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.