Петролна компания се подигра с Грета Тумберг (Всичко за гаврата)

Гласувайте за статията

Петролна компания се подигра с Грета Тумберг

Петролна компания се подигра с Грета Тумберг. Тийнейджърката, която се превърна в символ на промяната и екодвиженията в цял свят, стана жертва на брутална гавра. Петролна компания си позволи да пусне постер с нейното лице в мрежата, в контекста на крайно обидно и подигравателно съдържание.

Посланието призоваваше към насилствени действия от интимен характер, нещо, което е не само обидно, но и незаконно.

Мишел Наранг, която живее в Албърта, Канада, буквално се разплакала, когато видяла плаката, който илюстрира скандалното послание по отношение на 17-годишното момиче. Тя твърди, че е активен поддръжник на производството на енергия от страната й. Освен това споделя, че нейни близки работят в компанията, а целия щат е във възторг от инвестициите, които фирмата прави за градовете и населението им. Освен това те се грижели и за увеличаване на зеления фонд, за да компенсират щетите, които нанасят на природата с дейността си.

„Това е индустрия, за която Албърта ще се бори с всички сили. И ние нямаме нужда от подобни послания или плакати, които да унижават хората така“, казва Мишел пред Хъфингтън поуст.

Тя обаче е категорична, че няма да си замълчи за този инцидент и настояла да се вземат мерки. Освен това допълнила, че не желае нейният 13-годишен син, който е и фен на Грета, да вижда такива послания по улиците.

„Тази компания — „Х-site“, представлява всичко онова, срещу което нефтената и газовата индустрия трябва да се борят“, казва още Мишел.

Снимката бе публикувана в цензуриран вид в социалните мрежи и предизвика международен отзвук.

Грета Тумберг жертва на невероятна гавра сн. Туитър

Грета Тумберг жертва на невероятна гавра сн. Туитър

Канадската полиция обаче твърди, че не могат да свалят плакатите, тъй като експертите им не са видели доказателства за криминално деяние. От самата компания пък отговорили, че Грета не е дете, но също така нямат нищо общо с плакатите. „Не сме поръчвали такъв постер, но някой определено искаше да ни навреди. И успя“, казват те.

Самата Грета също коментира случая. „Стават все повече и повече депресиращи. Това означава, че ние побеждаме.“

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар