Какво става в Британия и защо Борис Джонсън обяви извънредни мерки заради коронавируса?

Какво се случва в Британия? И защо премиерът на страната Борис Джонсън обяви извънредни мерки за коронавируса? Истинска паника е завладяла страната, след като премиерът обяви, че е готов с извънреден план за действие заради коронавируса. Както е известно, около 59 души са регистрирани като заболели, но това не попречи на Джонсън да заяви, че ще пусне армията по улиците и ще организира мобилни лазарети. След оповестяването, че има зараза сред още 12 души и е възможно огнище на вируса, Джонсън обяви готовност да обяви извънредно положение. Паниката, която е засегнала страната продължава, а ситуацията е на път да излезе извън контрол. Пациенти, които не са засегнати от вирусите, са изпратени по домовете си, а освен това хипермаркетите буквално са изпразнени и вече се изпитва остър недостиг на хранителни припаси.

Истерията обаче изглежда по-голяма отколкото самата опасност. Вече над 40 000 души са излекувани от коронавируса и реалния брой болни лица от втората вълна са около 50 000.

Това обаче не пречи на британците буквално да изпаднат в паника, пише "Дейли мейл". Междувременно вълната сякаш започна да отшумява със затопляне на времето. Ситуацията в Китай продължава да е кризисна, но се очаква до дни на пазара да се появят нови ваксини срещу заболяването. Що се отнася до западна Европа, и в други страни, освен Англия се наблюдава подобна паника. В някои градове във Франция и Германия също се стигна до празни рафтове по магазините. Подобно е положението и в САЩ, където вирусът се разпространи и засегна около 105 души и вече шестима от тях починаха. Тръмп дори обяви, че ще затвори границата с Мексико, за да "предпази" мексиканците от опасната грипна вълна. Но няма да прекрати предизборната си обиколка. [caption id="attachment_621109" align="aligncenter" width="300"]Борис Джонсън в паника заради коронавируса, вика армията сн. Уикипедия Борис Джонсън в паника заради коронавируса, вика армията сн. Уикипедия[/caption] Накрая ще кажем само, че според шефа на СЗО повод за паника няма. Мийте си ръцете, не общувайте с болни от вирусни заболявания лица и се старайте да дезинфекцирате дрехите с които сте били навън. Консумацията на витамини, както и на пресни плодове, зеленчуци и билков чай допълнително ще подсили организма ви. И то срещу всякакви вирусни заболявания.