Владимир Путин бръсне демонстранти за незаконни протести (Президентът забранява и еднополовите бракове)

Гласувайте за статията

Владимир Путин забрани еднополовите бракове и протестите

Владимир Путин забрани еднополовите бракове и протестите в Русия. Президентът на страната поиска промени в конституцията, които забраняват на еднополови двойки да сключват граждански или църковен брак. Освен това държавния глава наложи ограничения за протестите. Ако демонстрантите нямат разрешение да протестират, може да се озоват в затвора. И не само това.

„Ако не сте получили разрешение за протест, но въпреки това сте излезли да протестирате, тогава се подгответе да отидете на бръснар в затвора“, каза Путин с тънка усмивка, в интервю за руската информационна агенция ТАСС.

„Спокойно можете да си починете и да се отпуснете там“, добави Путин.

Журналистите иронично попитаха президента, дали демонстрантите ще прекарат между три и пет години в затвора. В отговор, той напълно сериозно заяви, че в някои държави се стига до 5 – 6 години, но той ще остави това решение на съда.

Това обаче не е всичко. Президентът заяви, че просто няма да остави демонстрантите да вандалстват по улиците, тъй като протестите все по-често се превръщат в бунтове и хулигански прояви.

„Ако това не се случи, тогава това тези акции могат да взривят страната. И да се стигне до палежи на автомобили по улиците. А това не можем да го позволим“, заяви още той.

В последно време в Русия протестите протичат по друг начин. Един-единствен протестант стои с транспарант на пътя. Това е единственият случай, при който не е необходимо разрешение за протест в страната.

Владимир Путин праща демонстранти в затвора, ако протестират незаконно сн. Уикимедия

Владимир Путин праща демонстранти в затвора, ако протестират незаконно сн. Уикимедия

Междувременно предстоят и други промени в конституцията. В текстовете ще бъде записано, че „Русия е наследник на Съветския съюз“ и „не позволява прехвърляне на части от територията на Руската федерация“, нито пък ще толерира призиви за такова. Освен това в руската конституция за първи път ще бъде вписано името на Господ. И в текстовете ще бъде записано, че тя предава „идеалите и вярата в Бога“. Текстовете ще се гласуват на 11 март.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар