Вдовицата на Стив Джобс ще остави децата си без наследство! (още подробности)

Гласувайте за статията

Жената на Стив Джобс проговори за парите на фамилията!

Вдовицата на основателя на Apple Стив Джобс, филантропа Лорън Пауъл Джобс, няма да остави на децата си многомилиардно наследство след смъртта на съпруга си. Тя заяви това в интервю за „Ню Йорк Таймс“, цитирано от Канал 3.

Стив Джобс

Жената на Стив Джобс проговори за парите на фамилията

„Не се интересувам от увеличаване на богатството от поколение на поколение и децата ми знаят това“, подчерта Пауъл Джобс. „Стив не искаше това. Ако живея достатъчно дълго, всичко ще свърши с мен“, посочи тя.

Според нея ситуация, в която малка група хора контролира значителна сума пари, „е грешна и несправедлива“. „Ние видяхме това на границата на 19-ти и 20-ти век при семействата Рокфелер, Карнеги и Форд. Такова натрупване на богатство е опасно за обществото. Не бива да бъде така“, заяви Джобс.

Вдовицата на Стив, който почина от рак на панкреаса през октомври 2011 г., е на 56 години и има три деца. „Ню Йорк Таймс“ оценява богатството й на $ 27,5 млрд. долара.

През 2004 г. Пауъл Джобс основа благотворителната организация „Емерсън колектив“, която участва в проекти, насочени, наред с други неща, към намаляване на социалното неравенство.

Създадена през 1976 г., Apple произвежда смартфони, таблети, iMac компютри, iPhone, лаптопи MacBook, музикални плейъри iPod и друго високотехнологично оборудване.

Със седалище в Купертино, Калифорния, тя е една от най-големите корпорации в света. Пазарната й капитализация е около 1,4 трилиона долара.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар