Съпругата на Коби Брайънт недоволна от работата на местната полиция

Съпругата на Коби Брайънт не е доволна от работата на местната полиция. Преди месец светът на баскетбола изгуби една от най-големите си звезди. В катастрофа с хеликоптер загина играчът на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт заедно с дъщеря си Джиана и още седем души. Причината за инцидента все още се изяснява, а една от версиите е лошото време. Покрай търсенето на доказателства обаче се появиха и злоупотреби. Според множество американски медии, заместници на окръжния шериф на Лос Анджелис, които първи са пристигнали на мястото на катастрофата, са заснели видяното и са разпространявали снимките в местното полицейско управление. Новината за това предизвика бурни реакции в социалните мрежи и обвинения в непрофесионално отношение. Някои от феновете на Брайънт дори изявиха желание виновниците да бъдат уволнени, тъй като не показват уважение към паметта на баскетболиста и останалите загинали. Към това недоволство се присъедини и съпругата на Коби Ванеса Брайънт, която изказа своята позиция чрез адвокатите си в социалните мрежи.

Снимки

"Нашият клиент Ванеса Брайънт, е напълно съсипана от новината, че част от шерифския офис са разпространявали снимки от катастрофата", казва адвокатът й Гари Роб. Той допълва, че г-жа Брайънт лично е отишла до полицейското управление на 26-ти януари, за да помоли зоната на катастрофата да бъде защитена от фотографи. Тя искала това, за да запази паметта на всички загинали, както и за да запази личното пространство на семействата им. От шерифския офис са й обещали, че ще бъдат взети всички мерки, за да бъда удовлетворена молбата й. Това обаче явно не се случва и снимките започват да се разпространяват и в социалните мрежи. "Първите хора, които се отзовават на катастрофата, трябва да вдъхват доверие", се казва още в съобщението на адвоката. Роб допълва, че действията на част от полицията са грозно нарушение на човешките права и личността на жертвите.

Оплакване

В съобщението Ванеса Брайънт благодари на всички, които са подали онлайн оплакване към полицията, когато са попаднали на снимките от катастрофата. Тя също сподели изявлението в профила си в Инстаграм. От полицията отговориха, че знаят за обвиненията и оплакванията от страна на г-жа Брайънт и в момента се води вътрешно разследване. "Шерифът е дълбоко притеснен от мисълта, че хора от екипа му могат да извършат подобно нещо". Оттам добавят, че разследването няма да допринесе още повече за болката в семействата на загиналите. [caption id="attachment_620855" align="aligncenter" width="300"]Съпругата на Коби Брайънт с критики към местната полиция сн. Инстаграм Съпругата на Коби Брайънт с критики към местната полиция сн. Инстаграм[/caption] Миналата седмица Ванеса Брайънт подаде оплакване към компанията, която стопанисва хеликоптера, в който са се возили загиналите. В него тя обвинява пилотът на машината, че не е взел предвид времето преди да излети и не е отменил полета заради лошите условия. От компанията отказват да коментират. Те казват само, че катастрофата е била "един трагичен инцидент", пише tialoto.bg.