Митрополит Николай се потроши (СНИМКИ)

Гласувайте за статията

Не се знае какво му се е случило, за да е в това състояние

Пловдивският митрополит Николай се потроши.

Прави впечатление, че от известно време насам се придвижва с патерици. Не е ясно обаче какъв сакатлък е претърпял скандалният владика.

митрополит Николай

Не се знае какво му се е случило, за да е в това състояние

Пловдивският митрополит Николай се появи с патерици и огромен антураж в залата на Общинския съвет на Града под тепетата в четвъртък сутринта. Повод за събирането бе тържественото заседание на местния парламент, посветено на 150-годишнина от издаването на султанския ферман за учредяване на Българската екзархия на 28 февруари 1870 година.

Обичащият лукса, разкоша и показността владика се появи и с преносим трон. Той беше сложен на подиума пред президиума на местния парламент под тепетата.

Тронът е с резбовани крака и тъмночервена мека тапицерия. Пловдивският митрополит Николай, е добър приятел със сегашния кмет на Пловдив – Здравко Димитров. Градоначалникът винаги е на първа линия в катедралния храм „Света Богородица“ в Стария град на всички по-тържествени литургии.

Преди да стане градоначалник, Димитров пък беше неотлъчно до Николай и в службите в митрополитския храм „Света Марина“, като заемаше показно място до владишкия трон в старинния храм, пише pik.bg.

Какъв е инцидентът, който е претърпял владиката и го е довел до това състояние обаче, за момента остава тайна. Можем само да предполагаме какво му се е случило.

митрополит Николай

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар