Синоптиците разкриха на какви капризи на времето ще станем свидетели през март

И този път Баба Марта ще остане вярна на капризите си
0

И този път Баба Марта ще остане вярна на капризите си

За никого не е тайна, че месец март винаги е способен да ни изненада с рязка промяна във времето и синоптиците потвърждават това.

Синоптиците сочат, че не са редки случаите, в които сутринта грее слънце, а следобед започва снеговалеж или обратно. И не само това, възможно е да станем свидетели и на резки температурни промени.

синоптиците
И този път Баба Марта ще остане вярна на капризите си

„Март месец винаги е динамичен. Температурите ще се променят. Най-високите температури ще бъдат между 20-25 градуса, а най-ниските между минус 8 и минус 3 градуса.

Валежите ще преминават и в сняг, но не очакваме през месеца да се задържи трайна снежна покривка“, категорична бе синоптикът Марияна Попова от НИМХ пред Нова тв.

Тя обясни, че най-топлият ден се очертава да бъде 3 март, но пък за сметка на това ни очаква силен вятър.

„През втората половина на месеца температурите ще се нормализират, дори за кратко време ще се задържат по-ниски. Към края на месеца ще се повишават. През март ще имаме дъжд, който в Предбалкана ще преминава в сняг. Валежите ще бъдат чести“, каза още тя, пише blitz.bg.

Казано с други думи, през следващите дни ни очаква чисто мартенско време. Остава само да разберем дали Баба Марта ще се сърди в ранните утрини и тогава ще тупа юргана си или пък това ще се случва в следобедните или вечерните часове. Истината е, че през март всичко е възможно.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.