Бойко Борисов: Миграцията на нашите граници е нулева! (ВИДЕО)

Гласувайте за статията

Премиерът Бойко Борисов заговори за миграцията и срещата си с Ердоган в понеделник!

„Понеже много пъти сте ме заяждали за тази моя дипломация, понеже е много модерно да се говори срещу Ердоган. Обаче на нашите граници има нулева миграция.

Бойко Борисов

Бойко Борисов на среща с Ердоган в понеделник

Вчера беше вътрешният министър, днес вицепремиерът и министъра на отбраната с хеликоптер ще прелети над гръцката граница, защото там ни е основният страх в момента.

Нищо по-различно към днешна дата няма на нашата граница от това преди една година, две години, три години, откакто ние се занимаваме с тази работа. Българските граждани да са спокойни, че нейните моряци и граничари са си на поста. Но не това е решението на проблема”, заяви премиерът на България Бойко Борисов.

„Няма нормален човек, който да разреши със сила да се действа срещу жени с деца. Хуманитарната криза е жестока в тази част на Сирия. Близо 1 млн. души, семейства с деца като нас нямат вода, нямат храна, времето е студено, затова те бягат от зор. Вчера до 22:30 ч. вечерта водих разговори. Два пъти говоря с Чавушоглу, два пъти с президента на Турция.

Вчера взехме решение в НАТО да подкрепим Турция, България бе една от действащите и най-настоятелни страни. Ние обичаме нашите съседи Гърция и искаме всячески да им помогнем. Огромни парични средства се насочват към Червения полумесец. Разговарях и с гръцкия колега, много е тежко положението. За много неща се мисли предварително.

Евтиният популизъм е лесна работа, отговорният човек мисли какво ще се случи, след като изговори глупостите”, заяви българският министър-председател.

„Нашите граничари и моряци имат нулева миграция“, категоричен бе Борисов.

Истински ме боли като гледам бежанците. Аз съм хуманен човек, като гледам по земята лежат жени и деца – ние трябва да направим много бързо – сряда – четвъртък да захраним Турция с пари, за да си ги поеме отново, да се грижи за тях и ние заедно с тях да се грижим, защото те не са длъжни и да успокоим хората“, обясни Борисов.

Подготвям една голяма среща в България, заяви премиерът, но отказа да съобщи подробности.

„В понеделник ще отида с президента Ердоган да договоря и неговите условия. Но в следващите дни ще ви кажа какви неща ще направим тук в България, за да решим дълготрайно този процес – с връщането на мигрантите, с военните действия в Сирия, и с намесата на НАТО“, допълни още Бойко Борисов, пише БЛИЦ.

За подробности гледайте видеото!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар