Бойко Борисов: Винетките за София и Варна отпадат!

Гласувайте за статията

Бойко Борисов увери народа, че винетният обхват в столицата и морската столица ще отпадне!

Кабинетът „Борисов“ освобождава от винетни такси пътищата на територията на София и Варна. Това обяви в парламента премиерът Бойко Борисов по време на изслушването, поискано от БСП. Малко по-късно Борисов го повтори и на заседанието на Министерския съвет.

Бойко Борисов

Бойко Борисов извади София и Варна от винетките

„Както обещах в парламента, ще започнем с точка А 26 за републиканските пътища с винетна такса. Вадим от обхвата София и Варна, а за другите населени места сме в диалог с общините“, каза премиерът пред министрите и медиите.

Преди това Борисов увери и депутатите, че още на днешното заседание на кабинета ще бъдат извадени от обхвата на системата 115 километра от пътищата в София и 40 от тези във Варна. Това се прави с цел хората, пътуващи от някои квартали към центъра, да не дължат такса. „Още днес ще бъде променено решението на Министерски съвет“, увери премиерът.

Той допълни, че в момента се водят разговори по темата и с други общини.

„Не си спомням нито една реформа на БСП за 100 години управление. Ако е било лесно, вие да сте въвели тол системата“, каза Борисов.

Премиерът увери, че с въвеждането на тол системата ще се подобри събирането на таксите, а парите ще отидат за поддръжка на пътищата.

Източник: Dariknews.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар