Марк Зукърбърг в топ 10 на най-богатите хора на планетата

Гласувайте за статията

Марк Зукърбърг в топ 10 на най-богатите хора на планетата

Стане ли въпрос за богати фамилии Рокфелер и Хилтън вече не са най-богати в света. Марк Зукърбърг и съпругата му Присила са сред най-влиятелните хора на планетата. И не само, както се оказа. В класацията с десетте най-богати фамилии те са на едно от челните места. А ето и кои са другите.

10. Семейството Дима от Франция, чиято собственост е марката „Ермес“, притежава богатство на стойност 49,2 милиарда долара. Първите пари за семейството спечелил покойния Тиери Ермес през 1837 година. През 21 век тази марка се е превърнала в глобална модна марка.

9. Семейството Брин от САЩ има богатство от 51,1 милиарда долара. Сергей Брин е съосновател на компанията „Гугъл“. В момента той изпълнява длъжността президент на компанията майка „Алфабет“. Богатството на Брин обаче е разделено между двете му деца. Наскоро той се разведе с жена си Ан, която също не е бедна. Нейното състояние се изчислява на 480 милиона долара.

8. Богатството на семейството Амбани от Индия е оценено на 52,3 милиарда долара. Дирубай Амбани е съосновател на компанията „Релайънс Индъстрис“. Неговото богатство е разделено равномерно между синовете му, които днес използва като мажоритарни акционери в компанията си.

7. Семейството Пейдж от САЩ има богатство оценено на 52.4 милиарда долара. Лари Пейдж е съосновател на „Гугъл“, а сега е изпълнителен директор на компанията „Алфабет“. Състоянието си той дели със съпругата си Лусинда Сатуорт и двете им деца.

6. Семейството Алберт от Германия притежава богатство на стойност 53,5 милиарда долара. Парите са спечелили братята Карл и Тео Алберт, които са съоснователи на супермаркети „Алди“.

5. Семейството Чакри от Тайланд има богатство от 60 милиарда долара. През последните 237 години фамилията управлява Тайланд, а населението се отнася към тях с огромно уважение. Семейството съставляват 22 монарси, които контролират богатство от 60 милиарда долара.

4. Семейството Елисън от САЩ разполага с богатство на стойност 61,8 милиарда долара. Лари Елисън е съосновател на световната корпорация „Oraclе“.

3. Семейството Зукърбърг от САЩ имат богатство, оценявано на 63 милиарда долара. Начело на семейството е Марк Зукърбърг — основател на империята „Фейсбук“. Той разпредели своето огромно богатство със съпругата Присила Чен и двете си дъщери. Наскоро Марк заяви, че ще дари голяма част от парите си за благотворителност.

Марк Зукърбърг и Присила сред най-богатите хора на планетата сн. Уикипедия

Марк Зукърбърг и Присила сред най-богатите хора на планетата сн. Уикипедия

2. Семейството Слим от Мексико пък имат богатство на стойност 64,9 милиарда долара. Това семейство е най-богатото в света между 2010 и 2013 г., а е спечелил благодарение на тяхната компания „Групо Карсо“.

1. Семейството Марс от САЩ е на първо място като най-богатото семейство в света. Тяхното богатство се оценява на 70,8 милиарда долара. И да, те са собственици на компанията „Марс“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар