Ухан пред хуманитарна криза заради коронавируса (Областта изправена пред ужасен глад)

Гласувайте за статията

Ухан пред хуманитарна криза, областта гладува

Тежка хуманитарна криза заплашва Ухан след коронавируса. Областта е под карантина заради опасната болест, но е на път да се изправи пред ново и още по-опасно бедствие — гладът.

Заради заболяването, доставките на хранителни продукти са спрени и ситуацията е изключително тревожна. За това сигнализира моделът Анабела Ву, която е родом от Хонконг. Тя обаче остава в Ухан заедно с приятеля си, заради вируса. И споделя, че са оставени без храна и особено без месо.

Анабела споделя, че тя и приятелят й обитават село в покрайнините на Ухан, където са в състояние да купуват само основни зеленчуци, но „някои семейства дори нямат храна за ядене“. Един от местните е бил заключен за 14 дни след като е напуснал района, за да купи нещо за семейството си и да осигури хранителни стоки на останалите, пише тя в социалната мрежа. След този случай  военните и някои пътуващи търговци се ангажирали да осигуряват доставки за местните, но невинаги хранителните припаси достигат до всички.

„Ние имаме късмет. Нашите съседи са птицевъди и имаме месо, яйца и зеленчуци на масата си, а това е наистина много. Но има хора, които нямат и това“, казва още тя.

Анабела въпреки това призова за самообладание и спокойствие спрямо вируса. И моли съгражданите си да продължат да спазват забраната, докато карантината бъде вдигната. „Епидемията е като изпит. Надявам се, че чрез този изпит ще подобрим и имунитета на нашите емоции. В крайна сметка само тези, които могат да контролират емоциите си, могат да контролират и живота си“, казва още тя.

Ухан пред хуманитарна криза заради липса на храни сн. Инстаграм/Анабел Ву

Ухан пред хуманитарна криза заради липса на храни сн. Инстаграм/Анабел Ву

Що се отнася до кризата, в световен мащаб ситуацията продължава да се влошава. Първи заразен е регистриран в Гърция, има нови случаи в Иран, Италия и Хърватия. В Испания броят на заразените също е нараснал, като Южна Корея и Китай и Италия са най-засегнати от болестта.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Ухан пред хуманитарна криза заради коронавируса (Областта изправена пред ужасен глад)”

 1. Мда...

  февр. 28. 2020

  Лечебни честоти-.коронавирус-SARS-2019.-
  https://www.youtube.com/watch?v=uIak1sauSq0
  Слуша се звукът.Да не е много силен и да не е много тих/ поносим/. От телефон може да се слуша.Да е по-близо до тялото и кожата. Може и дланите на ръцете, на екрана да се поставят, ако е възможно.Да се пуска и на обществени места да неутрализира евентуално заразяване.

  https://www.youtube.com/watch?v=uIak1sauSq0

Добавете коментар