Цецо от "Фермата" задържан за трафик на бежанци!

Риалити звездата Цецо от „Фермата” беше зрелищно арестуван за трафик на бежанци. Ченгетата закопчали 40-годишния Цветан Ангелов в квартал „Факултета”. [caption id="attachment_620380" align="aligncenter" width="300"]Цецо от Фермата Цецо от "Фермата" беше арестуван[/caption] Задържането му е поискано с европейска заповед за арест от Германия, където се води разследването срещу него и още няколко души. Те са обвинени, че прекарват нелегално бежанци до град Пирна. По оперативни данни Цветан и аверите му взимали по 50 хиляди евро на човек, за да го транспортират до Германия, разкриха пред вестник Телеграф от ГДНП.

На 11-ти февруари у нас била получена европейска заповед за арест, издадена за Цветан Ангелов. Той бил обявен за издирване и в Шенгенската информационна система от властите в Германия. Искането на немците било свързано с водено наказателно дело от съда в град Пирна срещу българина и още няколко души.

Според местните власти Цветан и аверите му трафикирали хора, като престъплението извършено през 2018 година. Незабавно у нас била организирана акция по залавяне на риалити звездата издават от сектор "Издирване" на ГДНП. Цецо Фермата както му викали във Факултета, е задържан за 24 часа. Очаква се днес прокуратурата да реши дали да му поиска по-тежка мярка, докато се гледа делото за екстрадицията му в Германия. По време на акцията Ангелов първоначално казвал, че не знае нищо за никакъв трафик на бежанци. След това обаче рязко сменил мнението си. И допълнил, че ако му били казали, че го дирят в Германия, сам щял да се предаде, споделиха участници в операцията. Тепърва ще става ясно колко курса според немските власти е направил Цветан с бежанци, както и от коя точка ги е товарел, за да ги откара до Пирна.