Коронавируса удари цяла Европа (Създадоха обновяема карта на горещите точки)

Гласувайте за статията

Коронавируса удари цяла Европа

Коронавируса удари цяла Европа. Континентът буквално е в паника заради случилото се. След бума в Италия, Франция се очертава като втората най-засегната дестинация. Там вече има 13 жертви и един загинал от ужасната болест. Регистрирани са и първите случаи на корона вирус в Белгия, Холандия, Австрия и Хърватия.

Вече има регистрирани случаи в Египет, Шри Ланка, Швеция, Швейцария, Израел и Камбоджа. Заместник-външният министър на Иран също е дал положителна проба за коронавирус, но властите твърдо отказват да признаят, че има риск от бум на епидемия там.

За да се следи състоянието и да се актуализира информацията за горещите точки, не само в Европа, но и в цял свят, беше създадена дигитална карта за случаите на коронавирус.

На картата, която се обновява постоянно, са посочени не само заразените от коронавирус, но и излекуваните, както и броя на починалите. Към момента регистрираните случаи са 80407 и продължават да растат.

От СЗО предупредиха, че са изправени пред пандемия и рискът е изключително висок. Въпреки това все още не е обявено извънредно положение и не са предприети глобални мерки за справяне с болестта.

В ЕС от своя страна твърдо отказват да върнат граничния контрол и да затворят границите. А броят на заболелите продължава да се увеличава, като вече има регистрирани случаи дори и в Австралия.

Междувременно българското правителство взе спешни мерки за превенция срещу коронавируса. Всички граждани, които имат съмнения, че страдат от заболяването или са имали контакт с потенциални преносители, биват поставени под изолация. Препоръчва се също така да се ограничат излизанията, събиранията за масови мероприятия, а онези, които се завръщат от рискови зони, да се самоизолират доброволно.

Коронавируса удари цяла Европа сн. https://gisanddata.maps.arcgis.com/

Коронавируса удари цяла Европа сн. https://gisanddata.maps.arcgis.com/

Превантивно под карантина се поставиха граждани в Сливен, София, Пловдив, Хасково и други градове на страната. А за актуална информация относно горещите зони, може да видите на този адрес.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар