Защо дясната ръка на Брендо – Жоро Шопа, е пуснат тайно?

Гласувайте за статията
Жоро Шопа е агент на американската служба ДЕА

Георги Семерджиев – Жоро Шопа, дясна ръка на издирвания от Интерпол с 3 влезли в сила присъди кокаинов трафикант Евелин Банев-Брендо, отново потвърди ширещата се в родния ъндърграунд мълва, че е недосегаем за прокуратурата и съда – пише в. „Уикенд“.

Широкоплещият аферист изненадващо се оказа освободен под парична гаранция от 50 хил. лева от Специализирания съд по делото за данъчни измами и пране на пари, което се води срещу туристическите босове Ветко и Маринела Арабаджиеви. Странният обрат озадачи истински познавачите на подземния свят. Според слуховете Жоро Шопа очевидно е сключил сделка и се ползва с мощни протекции от най-високо ниво.

От години се носи слухът, че Жоро Шопа е агент на американската служба за борба с наркотрафика ДЕА, и като такъв снася информация за други трафиканти и работи необезпокоявано. Малко известен факт е, че Семерджиев има американска виза, а неговият племенник от 25 години живее в Америка и развива успешен бизнес със скъпи часовници.

През годините дясната ръка на Брендо – Жоро Шопа, е оцелявал и при две гангстерски покушения. През 1999 г. той е ранен от взрив, избухнал пред къщата на Банев. 5 години по-късно пък неизвестен килър го простреля пред хотела му в софийския квартал „Лозенец“, но Шопа оцеля и се размина само с операция. За неуспешното покушение бе разследвана групата около Мила Универсалната и нейния син Мартин Джито.

Жоро Шопа е с парична гаранция от 50 бона

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар